Odjeća vam se zgužvala na putovanju? Pomoći će ovi trikovi

Među stvarima koje mogu pomoći su fen, vlažan peškir, tuš…

13404 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U posljednjem trenutku ste shvatili da je košulja koju ste planirali da obučete izgužvana, a nemate peglu? Bez brige, većina ljudi se barem jendom u životu našla u situaciji da treba da se spremi za važan događaj, pred njima je zgužvana odjeća, a pegle ni na vidiku. Gloria predlaže nekoliko praktičnih rješenja kako možete "ispeglati" odjeću bez pegle.

1. Koristite fen za kosu

Položite zgužvanu odjeću na ravnu površinu i prelazite preko vrućim vazduhom iz fena za kosu. Držite fen nekoliko centimetara iznad tkanine. Vjerovali ili ne, zgužvani djelovi će brzo nestati. Možete poprskati ili kapnuti nekoliko kapi vode na odjeću prije nego što je osušite fenom kako biste je omekšali.

2. Tuš može da posluži

Ovo je odličan način da naučite kako da ispeglate dio odjeće kada putujete. Jednostavno objesite zgužvanu odjeću koju želite da ispravite u kupatilo i na tušu pustite najtopliju vodu. Zatvorite vrata kako biste stvorili efekt saune. Provjerite za otprilike 10 minuta, ali imajte na umu da može potrajati i do 20 minuta da se odjeća u potpunosti izravna.

3. Koristite peglu za kosu

Ovo je odličan trik kada odjeću strpate u kofer i kada se previše zgužva. Pegla za kosu je odličan izbor posebno na područjima koja je teško peglati poput okovratnika, mažettni i rukava. Samo provjerite da vaš uređaj nije zarđao i da nije zamrljan proizvodima za kosu. Natavno, pazite i na temperaturu koju ćete podesiti.

4. Vlažni peškir vam može pomoći

Ovo je vrlo jednostavna metoda, ali odlično funkcioniše. Na ravnu površinu stavite vlažan peškir preko zgužvane odjeće. Rukama pritisnite i zagladite duboke nabore. Objesite predmet da se osuši na vazduhu.

5. Koristite kuvalo za čaj

Nemate aparat za paru pri ruci? Naučite kako izravnati odjeću pomoću čajnika. Pustite vodu u kuvalu da provri, a zatim držite odjevni predmet oko metar od pare. Vjerovali ili ne, vaša odjeća će se vrlo brzo ispraviti.

Bonus video: