Uz prepranulu kožu: Najbolje će se slagati ovakva odjeća

Svjetlije nijanse su omiljene u sunčanoj sezoni, a ove tri će pomoći da preplanulost najviše dođe do izražaja

7270 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Čak i ako ste samo lagano osunčani, postoje mali trikovi kojima se ljetnja nijansa tena može naglasiti, a najvažniji je upravo izbor boja koj nosite. S razlogom su svjetlije nijanse omiljene u sunčanoj sezoni, ali ove tri će pomoći da preplanulost najviše dođe do izražaja.

Kraljica ljeta - bijela

S razlogom omiljena tokom ljetnlih mjeseci, bijela idealno naglašava bronzani ten. Kontrastna je u odnosu na našu kožu, pa bez obzira na to koliko ste preplanuli ona će to istaći.

odjeća
foto: Pinterest

Ipak, ako ste i dalje na onoj bljeđoj skali ,birajte ledenu bijelu, dok će off-white nijansa dodatno naglasiti tamniji ten.

odjeća
foto: Pinterest

Ipak, izbjegavajte bijeli look od glave do pete - kombinujte je s drugim nijansama, a kod izbora haljina svakako outfit razigrajte s modnim dodacima u upečatljivim tonovima, piše Gloria Glam.

odjeća
foto: Pinterest

Bilo koja nijansa plave

Cijeli spektar plave dobrodošao je ako želimo naglasiti ten. Važno je zapamtiti da se najbolje držati onih tonova koje možemo povezati s morem.

odjeća
foto: Pinterest

Što je nijansa svjetlija to će koža djelovati preplanutije, i obrnuto - što je tamnija boja to će se osunčanost manje isticati. Za ljetne outfite tu su lepršave košulje-haljine, ali popularni su i sportski modeli haljina koje ćemo rado nositi uz patike.

Citrusne boje

Žuta, limeta zelena, narandžasta i crvena su boje koje će naglasiti sjaj kože i učiniti vaš ten vidljivijim.

odjeća
foto: Pinterest

Naravno, i ovdje važi pravilo - što svjetlije to bolje, a od svih citrusnih nijansi najbolje izgleda narandžasta koja dodatno naglasi crvenkaste i smeđe tonove u koži.

odjeća
foto: Pinterest

I sama dolazi u raznim nijansama, ali bez obzira na izbor, idealna je ljetnja boja koja će istaknuti ten.

odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: