Verica Rakočević: Nova kolekcija je za žene koje ne stare

„Kotor ima posebno mjesto u mojoj karijeri”, kaže Rakočević
246 pregleda 0 komentar(a)
Verica Rakočević, Foto: Boris Pejović
Verica Rakočević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.09.2017. 16:36h

Jedna od najpoznatijih srpskih dizajnerki Verica Rakočević, predstaviće novu kolekciju na 12. izdanju crnogorske Nedjelje mode, koja će se od 12. do 15. novembra održati u Capital Plazi i vinskom podrumu Šipčanik u Podgorici.

Kako je otkrila u razgovoru za “Vijesti”, u kojem se osvrnula i na ovogodišnje izadnje Kotorskle smotre mode, čiji je takođe bila učesnik, za podgoričke ljubitelje mode priprema specijalnu kolekciju.

“Za ovo predstavljanje pravim novu kolekciju, s obzirom na to da se septembarska već prodala. Termin je druga polovina novembra i trudiću se da je prilagodim praznicima koji dolaze”, odgovara Rakočevićeva, koja nagovještava i šta ovoga puta možemo očekivati.

“Izrada je u toku, a kolekcija je namijenjena 'Ženi koja ne stari', koja svojom energijom ne priznaje vrijeme i nema godine. O bojama i svemu drugom neka bude iznenađenje”, kaže dizajnerka koja se ljetos, na Smotri mode u Kotoru predstavila uz kreatore koji su obilježili tu manifestaciju od prve do posljednje godine. Kako kaže, bila joj je velika čast to što se u tom segmentu našla uz modni brend Gattinoni i Žan Pola Gotjea.

“Kotor ima posebno mjesto u mojoj karijeri, jer je poslije prvog Kotora moj rad je vidjela publika Nedjelje visoke mode u Rimu”, prisjetila se Rakočevićeva, koja je trenutno u SAD.

“U Njujork putujem poslovno. Ne volim da pričam o nečemu što još nije definisano, a onda sa najmlađom ćerkom idem na odmor u Meksiko”, ispričala je dizajnerka, a zatim otkrila i koju destinaciju još nije posjetila, a ima želju da ode tamo.

“Vijetnam i Japan su Veljku (Kuzmančević, njen suprug) i meni u planu poslije januara, kada ćemo dvadeset dana boraviti sa Manga tripom na Tajlandu i obilaziti ostrva”, otkrila je ona.

Upravo njena veza sa muzičarem često dobija prostor u žutoj štampi, ali Rakočevićeva ističe da to ne koristi za promociju svog rada. “Znam da posao kojim se bavim zahtijeva i dio privatnosti. Trudim se da ispunim svoju obavezu prema medijima, ali i da ni na koji način ne banalizujem i ne dopustim da to bude više tema nego Veljkov i moj rad. Ne mislim da privatan odnos treba koristiti u reklamne svrhe”, smatra ona.

Zasmetalo mi što na đubre stavljaju moje etikete

Srpska dizajnerka nedavno se požalila na društvenim mrežama, ali i upozorila ljubitelje njenog rada da ne nasijedaju na Facebook grupe u okviru kojih se prodaje garderoba navodno sa njenim potpisom.

“Mislim da sam pogriješila i emotivno reagovala. Kopira se svuda u svijetu, meni je samo veoma zasmetalo i povrijedilo što se na đubre stavljaju moje etikete”, osvrnula se ona, a potom odgovorila i na pitanje da li joj se tokom dugogodišnje karijere dešavalo da u tuđem radu prepozna svoje ideje.

“Što se prepoznavanja ideja tiče, pa nekada se svima nama dogodi da nešto svoje prepoznamo u tuđem radu. To je zato što u komercijalnoj modi niko još nije izmislio 'toplu vodu'. Ne mislim da sam toliko bitna da bi neko, čiji rad cijenim gledao da kopira to što radim”, kazala je Rakočević.

Bonus video: