"INSPIRACIJA JE SVUDA OKO NAS"

Lazar i Kristina Ilić: Žene su naše najveće nadahnuće

Dizajneri su promovisali novu kolekciju brenda "Hunt" pod nazivom "Simple Glam Look"
567 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Ilić, Foto: Privatna arhiva
Lazar Ilić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.09.2017. 19:24h

Kristina Ilić, koja sa svojim bratom Lazarom Ilićem stoji iza modnog brenda “Hunt”, pripremila je novu kolekciju koju će predstaviti na manifestaciji “Ulcinj International Fashion Nights”, koja će se održati 22. i 23. septembra.

Ipak, to neće biti premijerno predstavljanje kolekcije, s obzirom na to da su Lazar i Kristina Ilić radove predstavili prije dva dana u svom ateljeu u Podgorici, ali za modne blogere i medije, a u razgovoru za “Vijesti”, dizajnerka je objasnila zašto su se odlučili za takvu vrstu promocije, te šta su pripremili ovoga puta.

“Izuzetno se radujemo predstojećem modnom događaju u Ulcinju, a za tu noć smo pripremili 12 modela najnovije kolekcije brenda 'Hunt' pod nazivom 'Simple Glam Look'”, počinje razgovor Kristina Ilić.

“Kolekciju definiše prepoznatljiva estetika, svedena forma, jedna zavodljiva igra senzualnosti i glamura koja budi sva naša čula. Sami ambijent dešavanja je bajkovit, pa će zahvaljujući i tom segmentu svi prisutni uživati u trenutku izuzetnosti i ljepoti višeg ranga”, nagovještava ona. Prema njenim riječima, “Simple Glam Look” kolekcija “obiluje konstrukcijama koje daju eleganciju tijelu naglasavajući siluetu”.

“Ali uz kombinaciju tila, kože, metalnih trakica unosimo onaj momenat glamura. Kao i svaka kolekcija do sada i ova je nastala istraživanjem novih modnih tendencija, osluškivanjem onog šta ženama treba i presudan je naravno nas senzibilitet”, pojasnila je kreatorka.

“Ako se postigne balans svega toga, onda se može reći da smo uradili dobar posao”, zaključuje Ilić, a zatim otkriva šta ih je ovoga puta inspirisalo tokom rada.

“Inspiracija je svuda oko nas, a najviše u glavi jednog kreatora. On nikad ne prestaje da razmišlja o dizajnu. Ali, ono što nas najviše inspiriše su same žene - one su naše najveće nadahnuće ”, priča ona, a zatim pojašnjava koje materijale su koristili.

“Od tkanina su prisutne lux licra, žerse, til, koža... Jedinsvenom crno-bijelom koloritu kontrast daje pink boja. Dakle, sve je tu kako biste vjerodostojno postigli - Simple Glam Look. Pa ko još želi da bude neupadljiv?”, konstatuje Ilić, koja je potom odgovorila na pitanje zbog čega su se odlučili da prije predstavljanja publici kolekciju prikažu pripadnicima medija i modnim blogerima.“Što se tiče same ideje za najavu kolekcija, odnosno organizovanje branča tim povodom i ujedno okupljanje modnih blogerki, zahvalite mom bratu Lazaru. Tu svoju zamisao je podijelio sa mnom, a ja sam je sa oduševljenjem prihvatila”, priznaje ona.

“I te kako pratimo šta rade svjetski poznati dizajneri i u korak sa njima smo htjeli makar djelićem biti dio svijeta. Kod nas fali takvih ideja, dešavanja”, smatra ona.

“Nesporno je da su modni blogovi upravo ti koji nas modno informišu, kako svojim ličnim stilom tako i promocijom raznih brendova i na taj način baš oni kreiraju ukus današnjeg potrošača”, stav je Ilić.

“Mi smo svjesni njihove dominacije i to je ujedno i razlog takvog okupljanja. A naravno, sve to, uz obostrano zadovoljstvo”, kazala je ona.

Za Ulcinj spremio dvanaest modela

Modnim blogerima i novinarima u ponedjeljak je, u ateljeu Ilića predstavljena i samostalna kolekcija Lazara “Back to black”, koja će takođe biti predstavljena publici u Ulcinju.

“Kad je riječ o novoj kolekciji u pitanju je prvi dio moje nove linije za jesen/zimu 2017-2018. godine. Drugi dio kolekcije biće predstavljen u Podgorici, ali o tome je još uvijek rano da pričamo”, ispričao je ranije za “Vijesti” Ilić.

On je otkrio da se, za razliku od prethodne kolekcije koja je naginjala ka romantizmu, ovoga puta vratio svom originalnom stilu.

“Ovog puta se vraćam svojim 'korijenima' po kojima se negdje i izdvajam od svojih kolega, pa kolekcija nosi naziv 'Back to black'. Veliki akcenat sam stavio na stilizaciju, što će publika uskoro imati priliku i da vidi”, obećao je dizajner, koji je pripremio 12 modela za Ulcinj.

“Radili smo sa tri različite čipke i spajali ih u jednu priču koja ima mnogo ručnog rada”, nagovijestio je on.