NVO Montenegro events okuplja dizajnere u Ulcinju

“Nadam se da će ovaj događaj postati tradicionalan”, kaže Nimanbegu
75 pregleda 0 komentar(a)
Edita Nimanbegu, Foto: Filip Roganović
Edita Nimanbegu, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.08.2017. 15:28h

Nakon što je u rodnom Ulcinju, početkom godine prvi put predstavila svoje radove tamošnjoj publici, crnogorska dizajnerka Edita Nimanbegu udružila je snage sa saradnicima, te osnovala NVO Montenegro events koja iza događaja pod nazivom “Ulcinj International Fashion Nights”, a koja će se održati 22. i 23. septembra.

“Osnovala sam NVO Montenegro events sa par prijatelja i planiramo da se bavimo na prvom mjestu organizacijom modnih događaja. Ulcinj International Fashion Nights će nadam se biti tradicionalni događaj i trajaće dva dana”, priča za “Vijesti” Nimanbegu uz opasku da će ove godine biti pet dizajnera po večeri.

“Biće dizajneri iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Italije, Kosova, Albanije i naravno Crne Gore, a čekamo potvrde dizajnera iz još dvije zemlje”, nagovještava ona, a zatim objašnjava zbog čega je odlučila da sama pokrene modni događaj umjesto da, kao do sada, samo učestvuje u njima.

“Ideja za organizacijom modnih dešavanja proistekla je iz velike ljubavi prema Ulcinju, gradu sa izuzetnom istorijskom i kulturnom prošlošću i nemjerljivim prirodnim ljepotama. Pored svih pomenutih potencijala, Ulcinj je, kada su u pitanju kulturna dešavanja ostao na neki način zapostavljen”, obrazlaže Nimanbegu. “Ova ideja postoji odavno, ali do konkretizacije je došlo sasvim spontano - pravi ljudi, na pravom mjestu u pravom trenutku. Napomenuću da NVO čine izuzetno talentovani, sposobni i kreativni ljudi”, naglasila je kreatorka. Kako objašnjava prva manifestacija u Ulcinju, održana je u maju uz pomoć SO Ulcinj i TO Ulcinj, a u okviru tradicionalne manifestacije Dani turizma.

“Uspjeh ovog događaja je i nas same iznenadio s obzirom na to da smo ga organizovali u okviru desetak dana”, prisjetila se ona, a zatim iskoristila priliku da pomene i druge modne događaje.

“Crna Gora je svakako već prepoznata po modnim dešavanjima zahvaljujući prvenstveno Montenegro Fashion Weeku i mom dragom prijatelju Srđanu Lubardi, zatim Kotorskoj smotri mode, Fashion Connectionu… Sigurna sam da će i naša manifestacija dodatno obogatiti modnu scenu Crne Gore”, obećava Nimanbegu.

Na pitanje da li će i ovoga puta biti istovremeno i organizator i učesnik, dizajnerka je odgovorila potvrdno.

“Svakako da ću na ovoj modnoj manifestaciju učestvovati sa novom kolekcijom, specijalno rađenoj za tu priliku. Kolekcija je još uvijek u fazi izrade, jer nije baš jednostavno istovremeno raditi i na modelima i na organizaciji”, nagovijestila je ona.

Bonus video: