Predstavljene kolekcije iz Crne Gore, Srbije, Turske i sa Kosova

U okviru Fashion Weeka, danas će od 18 do 21 sat u City Mallu biti organizovan „Designers exebition Make up artist Fashion Day“, događaj u okviru kojeg će dizajneri predstaviti svoje kolekcije mataurantkinjama i polumaturantkinjama, a ujedno će svi zainteresovani sa njima moći da se konsultuju.
199 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2017. 23:11h

Poput prve večeri, koju je otvorila Tijana Dapčević i druga noć Mercedes Benz Fashion Weeka, koji se uprkos hladnoći sinoć održao na otvorenom u dvorišnom dijelu Capital Plaze, počela je muzikom, a ovoga puta za taj dio je bio zadužen Slavko Kalezić, koji je izveo numeru „Space“.

Glumac i pjevač koji će Crnu Goru predstavljati na Eurosongu u Kijevu, ujedno je najavio i modni dio, odnosno reviju Marine Banović – Džuver sa kojom često sarađuje.

Crnogorska kreatorka u okviru kolekcije „Vještice i vile“, ovoga puta je odskočila od, za nju karakterističnih kreacija, pa su na pisti preovladavali modeli crne boje u većini slučajeva izrađenih od prozirnih materijala, ali je i ovoga puta zadržala svoj lični pečat – ručni rad.

Nako predstavljanja domaće dizajnerke, uslijedili se revije gostiju, pa je publika imala priliku da vidi kreacije Emine Ergun, koje su bile inspirisane odjećom iz perioda Osmanskog carstva.

„U Crnu Goru smo došli posredstvom Instituta Yunus Emre iz Podgorice, a i ranije smo na njihov poziv predstavljali naše radove širom svijeta. Utisci sa crnogorskog Fashion Weeka su zaista lijepi, iskreno moram reći nisam imala priliku da sve vidim izbliza, jer smo bili zauzeti u bekstejdžu, ali generalno smo zadovoljni“, ispričala je Hanife Ušulat, član dizajnerskog tima Ergun.

„Inspiraciju crpimo ne samo iz Osmanskog perioda, već generalno iz nekih tradicionalnih turskih umjetnosti, koja je veoma bogata. Sama Bursa, grad iz kojeg dolazimo ima bogatu tradiciju, pa je i to nešto što nas inspiriše, a naš cilj je da budemo most između prošlosti i savremenog društva“, objasnila je ona, a zatim odgovorila na pitanje koliko su moderne djevojke spremne da nose tradicionalnu garderobu.

„Kod nas je ta tradicionalna umjetnost popularna, pa mladi žele da budu dio svega toga“, poručila je ona nakon revije.

Poslije modela iz turske, publika je uživala u posljednjoj liniji Antony Moratoa bay Paradiso, a uslijedila je kolekcija „Diverzitet“, kosovske kreatorke Enkelejde Šatri, koja se prvi put predstavila u Crnoj Gori.

„Organizacija je bila mnogo dobra, ostale kolekcije su nam se dopale, bilo ih je raznih, pa se to uklopilo sa nazivom moje kolekcije“, istakla je ona.

„Za mene je u isto vrijeme bila velika čast što je Ava Karabatić nosila jedan od mojih modela“, dodala je dizajnerka čiji su modeli pretežno bili večernje toalete.

„Prošle nedjelje smo i razmišljali o tome da otvorimo butik u Podgorici, kako bi naši modeli bili dostupni klijenteli iz Crne Gore, pa je ovo možda i prava prilika da se to ostvari“, poručila je Šatri.

Kraj druge večeri, zbog hladnoće, dočekali su samo najistrajniji ljubitelji mode, ali to nije umanjilo utisak koji je ostavila kolekcija Ljiljane Vujanović i brenda Equi, inspirisana vojnim kaputima.

Podgorica je sjajan domaćin i sve je lijepo orgaqnizovano. Kolekcija je bila inspirisana revolucijom, starim srpskim šinjelom i bebi dol haljinama, pa sam ja to sve izmiksala. Teksture su bile različite, od tapaciranog do starinskih žabica“, opisala je Vujanović zimsku kolekciju „Salute“ u kojoj su preovladavale siva, crna i bordo boja.

„Moji modeli su namijenjeni svakome kome se dopadnu“, poručila je ona.

U okviru Fashion Weeka, danas će od 18 do 21 sat u City Mallu biti organizovan „Designers exebition & Make up artist Fashion Day“, događaj u okviru kojeg će Marina Banović – Džuver, Lazar i Kristina Ilić, Dado Jovanović, Jelena Roganović Đurić, Edita Nimanbegu, Nada Koljenšić i brend Madam Maya predstaviti svoje kolekcije mataurantkinjama i polumaturantkinjama, a ujedno će svi zainteresovani sa njima moći da se konsultuju.

Za savjete o šminkanju zaduženi su Ljubica Bulatović, tim šminkera Zoran, Nevenka Vujisić, Lada Šćepanović, Violeta Zindović, Marija Ivanović Šuković i drugi.

Galerija

Bonus video: