Maja Tošković pred Nedjelju mode: Ništa ne planiram, samo se prepustim

„Moje kreacije su za neustrašive i žene sa stavom. Bitno mi je da se u njima izdvajaju iz mase”
142 pregleda 2 komentar(a)
Maja Tošković, Foto: Privatna arhiva/Facebook
Maja Tošković, Foto: Privatna arhiva/Facebook
Ažurirano: 04.03.2017. 13:03h

Crnogorska kreatorka Maja Tošković na Montenegro Fashion Weeku, koji će se održati od 17. do 21. aprila u Podgorici, predstaviće se novom kolekcijom o kojoj je pričala za “Vijesti”.

Kako je kazala, modeli još nisu završeni, ali je nagovijestila šta publika može očekivati.

“Kolekcija je još u pripremi. Kod mene je uvijek sve u minut do 12”, priča Tošić, koja dodaje da je razlog završavanja kolekcije mjesec dana prije njenog predstavljanja, to što “nikada ništa ne planira”.

“Jednostavno se prepustim”, ističe dizajnerka, a potom otkriva ime pod kojim je objedinila modele.

“Ova, kao i svaka buduća kolekcija će isključivo nositi moje ime 'Maja'”, odgovara Tošković, koja je i prethodnu kolekciju nazvala svojim imenom, a ispričala je i zbog čega je donijela tu odluku.

“Kao i uvijek inspiraciju nalazim u sebi, a to pokreće ljubav”, objašnjava ona.

Upravo zbog toga što inspiraciju prilikom rada pronalazi u sebi, ne čudi što je odgovor na pitanje kakvu ženu zamišlja dok kreira: “Sličnu sebi”.

“Tip žene koji sam imala u glavi su žene slične mom životnom stavu. Moje krecije su za neustrašive, hrabre i žene koje imaju stav”, poručuje ona.

“Želja mi je da se kvalitetom i idejama pozicioniram na tržištu. Bitno mi je da se u mojim kreacijama dame osjećaju posebno i izdvajaju iz mase”, pojasnila je kreatorka, koja nije željela da otkrije koje boje preovladavaju u kolekciji, niti koje je materijale odabrala za izradu novih modela.

“Ovu kolekciju još radim. Ne bih da otkrivam, volim da to bude iznenađenje”, kazala je ona.

Tošković će nakon predstavljanja na crnogorskoj Nedjelji mode svoje modele pokazati i srpskoj publici.

“Nakon Montenegro Fashion Weeka kolekcija će biti predstavljena na srpskoj Nedjelji mode i zbog toga sam mnogo srećna”, poručila je kreatorka koja je i prošle godine učestvovala na Nedjelji mode.

“Ovo je drugi put da se predstavljam na Montenegro Fashion Weeku. Zadovoljna sam cjekokupnom organizacijom. Biće mi čast da se opet predstavim na jednom tako prestižnom događaju. A što se tiče kolekcije, smatram da uvijek mogu bolje”, iskrena je ona.

Bonus video: