Neponovljiva elegancija Albanke Oriole Maraši

Iako je mnogi prepoznaju kao fotomodel, ona kaže da je njen najveći hobi, ali i ljubav, zapravo muzika
189 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2017. 18:14h

Oriola Maraši je fotomodel iz Albanije, a njeno poziranje se ogleda isključivo u tome da pored kreacija dizajnera prikaže i ženstvenost, eleganciju i umjetnost. Ona uglavnom sarađuje sa albanskim fotografom Endritom Mertirijem, koji pored Oriole ima veliku zaslugu za konačni rezultat.

Orioline fotografije su objavljene u časopisu Vogue, a pored toga se svakodnevno dijele i na nekim od najpopularnijih Instagram računa kao što je "chique_le_frique“.

Rođena je 18. marta 1996. godine u gradu Puka, u sjevernoj Albaniji, a kao veoma mala se s porodicom preselila u Tiranu, gdje i sada živi. Obišla je skoro cijelu Evropu, a trenutno boravi u Parizu. Ipak Oriola najveći dio modnih angažmana obavlja u italijanskoj prijestonici mode Milanu. Nedavno je radila za kompaniju Dolce & Gabanna, na što je posebno ponosna.

Maraši voli putovanja, ali ističe ljubav prema domovini.

"Iako mnogo putujem, ljeto volim provoditi u svojoj zemlji. Na jugu Albanije su prelijepe plaže, dobar provod i savršena priroda“, tvrdi graciozna Albanka.

Zahvalnost za uspješnu karijeru duguje pomenutom Mertiriju.

"Moja karijera fotomodela je uspješna zahvaljujući mom najvećem poborniku u ovom poslu. Endrit Mertiri je zaista najbolji fotograf i prijatelj na svijetu“ , izjavila je Oriola za portal Klix.ba.

Iako je mnogi prepoznaju kao fotomodel, ona kaže da je njen najveći hobi, ali i ljubav, zapravo muzika. Trenutno studira na konverzatorijumu klasične muzike na Akademiji umjetnosti u Tirani.

"Gotovo sve vrijeme sam posvećena muzičkoj karijeri. Nadam se da ću jednog dana ostvariti svoj san i postati profesionalna muzičarka“ , rekla je Maraši.

Mlada umjetnica pored maternjeng albanskog tečno govori engleski, italijanski i španski jezik. Ova uspješna, lijepa i obrazovana djevojka kaže da nije zahtjevna kada su u pitanju muškarci te tvrdi da cijeni moralne vrijednosti.

"Mora biti pametan, prije svega volim inteligetne i šarmantne muškarce.Treba biti porodičan i iskren, a najvažnije od svega je da me bezuslovno voli“, završila je Oriola.

Galerija

Bonus video: