MANEKEN MITAR FILIPOVIĆ

"Vrijedan sam, jednostavan i skroman"

"Želim da pomognem porodici što mi daje veću volju da pokušam da prebrodim sve prepreke koje nosi život"
228 pregleda 3 komentar(a)
Mitar Filipović, Foto: Privatna arhiva/Facebook
Mitar Filipović, Foto: Privatna arhiva/Facebook
Ažurirano: 25.02.2017. 14:51h

Zaštitno lice ovogodišnje crnogorske Nedjelje mode, koja će se održati od 17. do 21. aprila u Capital Plazi, hotelu Hiltonu i na Imanju Knjaz, pored Ivane Micevske je i Mitar Filipović, 21-godišnji maneken iz Golubovaca, koji je u razgovoru za “Vijesti” otkrio više o sebi, ispričao kako se zainteresovao za modu i šta je sve do sada radio.

“Sasvim sam običan momak i veoma skroman. Volim jednostavne stvari u životu i sitnice me čine srećnim. Od života očekujem mnogo, težim ka tome da jednog dana uspijem, vrijedan sam i ne libim se ni jednog posla”, predstavlja sebe Filipović.

On ističe da mu je porodica uvijek na prvom mjestu.

“Želim da im pomognem, što mi daje veću volju da pokušam da prebrodim sve prepreke koje nosi život”, kaže maneken, koji slobodno vrijeme koristi za sport.

“Volim da treniram, ali i da trčim. Najdraži su mi boks i kik boks koje sam i trenirao”, otkriva on, a zatim se prisjeća kako se zainteresovao za modu, kojom se bavi svega dvije godine, iako bi mnogi po broju angažmana pomislili da je na sceni prisutan znatno duže.

“Zainteresovao sam se sasvim slučajno, jedan prijatelj kod koga je radio moj brat me je preporučio Modnoj komori Crne Gore. Oni su pogledali moje slike i odmah mi ponudili saradnju”, prepričava on.

“Moja školska drugarica, Jovana Šuškavčević je jedna od najtraženijih crnogorskih manekenki i već je bila kod njih, tako da mi je to već bilo poznato i za njih sam čuo sve najbolje - da su veoma profesionalni prije svega”, objašnjava Filipović i dodaje da su veoma brzo uspostavili saradnju.

Kako kaže, prvu reviju imao je u okviru Mercedes benz Fashion Weeka koji se održavao u podrumu vina Šipčanik, a iako do tada nije šetao pistom, nije imao tremu.

“Iako mi je sve to bilo kao neki novi, strani svijet, odmah mi se dopalo, naročito zbog pozitivne energije i druženja sa prelijepim manekenkama”, priča on i navodi da su nakon toga uslijedile ponude za druge angažmane.

“Kako za reklame i editorijale, tako i za spotove. Dobio sam poziv za angažman za modnu agenciju Fox iz Beograda koja mi je takođe za sve izašla u susret. I oni su sjajni i veoma profesionalni ljudi”, priča Filipovi.

On ističe da se zbog prirode posla nije promijenio.

“Donekle mi se promijenio život i način života, upoznao sam dosta ljudi, putovao nekoliko puta za Beograd da bih snimao spotove i editorijale. Bio sam u Indiji  tri mjeseca, gdje sam snimio reklamu za novu Škodu...”, nabraja on i dodaje da je u međuvremenu snimio i reklame za Telenor, M-tel, vinariju Lipovac i Beauty Salon Lada.

Nakon toga, Filipović je angažovan i za snimanje muzičkih spotova pjevačice Milice Pavlović, ali i Anite Popović za numeru “Vrati se”.

“To je bilo jedno prelijepo iskustvo, sasvim novo za mene. Prelijepo smo proveli dan na setu sa profesionalnim ekipama, na oba snimanja. Anita i Milica su sjajne cure sa kojima sam imao odličnu komunikaciju i na kraju, lijepo je sebe vidjeti u takvom spotu”, priznaje on.

Na pitanje šta mu najlakše, a šta najteže pada od šetnje po pisti, preko snimanja reklama i spotova, do slikanja za editorijale, on odgovara:

“Zaista mi ništa ne pada teško. Eto, možda mi je malo teško pala hladnoća kada smo snimali spot u Beogradu, jer je snimanje počelo u četiri ujutru, a bilo je veoma hladno. Ostalo je sve kao igra, druženje, smijeh, zabava”.

Nakon svih angažmana, modna komora ga je odabrala za zaštitno lice ovogodišnjeg proljećnog izdanja Nedjelje mode, a Filipović ističe da je zbog toga bio oduševljen, jer mu je to “na neki način priznanje za rad”.

“Oni su zaista sjajni i zahvaljujući njima mnogo mladih ljudi je dobilo priliku da se oprobaju kao manekeni i rade ovaj posao profesionalno. Zaista cijenim sve što su za mene uradili i nadam se da su i ostali manekeni u Crnoj Gori svjesni da, da nije njih ne bi bilo ni nas. Iako su negdje drugdje počeli treba da budu svjesni da jedno vuče drugo”, poručuje Filipović.

Na stereotipe se ne treba obazirati

Muški modeli u Crnoj Gori, često nailaze na nerazumijevanje zbog stereotipa prema kojima je modeling rezervisan samo za djevojke, a Filipović kaže da se na to ne osvrće.

“Stereotipa je uvijek bilo i biće, važno je da se ne obazirete mnogo na to. Bitno je da budete ono što jeste i da iznesete ono što imate u sebi”, tvrdi on,  i dodaje da sigurnost i samopouzdanje igraju veliku ulogu u poslu modelinga.

“A to mi niko ne može poljuljati ili uzeti. Znam ko sam, šta sam i koliko vrijedim. A onih koji zavide i bave se stereotpima će uvijek biti. Pravi uspjesi i oni koji me vole su mi uvijek iskrena podrška. Zato gledam da uživam u ovome što radim koliko mogu, ali i u svakom novom danu”, poruka je Filipovića.

Preporučujemo za Vas