Pireli kalendar za 2019. oslikava životne priče četiri poznate dame

Albert Votson imao je priliku da u novom kalendaru Pireli za 2019. godinu fotografiše četiri uspješne dame u svijetu šou biznisa i stavi akcenat na njihovu ranjivost
834 pregleda 0 komentar(a)
Điđi Hadid, Foto: Instagram
Điđi Hadid, Foto: Instagram
Ažurirano: 07.12.2018. 11:51h

Kompanija Pireli je 4. decembra imala čast da u Milanu predstavi svoj 46. po redu kalendar za predstojeću 2019. godinu u kojem su slavne dame ispričale sopstvenu priču uz pomoć maestralnog Alberta Votsona koji je svojim neospornim talentom kada je fotografija u pitanju uspio da bajkovito predstavi ovogodišnju temu "Dreaming" što u slobodnom prevodu sa engleskog znači sanjati.

Iza Alberta se krije istorija mnogih modnih editorijala za najprestižnije modne časopise, odradio je preko stotinu naslovnica za Vogue, koji predstavlja bibliju u svijetu mode, a svoje umijeće je pokazao takođe u marketinškim kampanjama prestižnih brendova kao što su Prada, Chanel i Levis.

Za svoju genijalnost nagrađen je mnogim nagradama, pa ga je odlikovala engleska kraljica Elizabete II u čast služenja fotografiji.

Ove godine radnja se odvija na relaciji Majami - Njujork, interpretirale su je četiri posebne žene ovjekovječene na putu koji će ih dovesti do otkrivanja sopstvenih ambicija i strasti.

Početna ideja je konstruisanje filmske radnje koja se vrti oko serije kinematografskih sekvenci, prvi put predstavljeno u formatu 16:9, koji je do tada bio nepoznat u modnoj industriji.

"Ideja je o snu i ostvarenju ambicija naišla je posle, kao prirodna posljedica moje refleksije." utisci su Votsona.

Protagonista ove drame u slikama jeste poznata manekenka Điđi Hadid, zatvorena u staklenoj palati predstavlja arapskog feniksa koji je simbol snage ponovnog početka i rađanja. Melanholične fotografije u kojima se osim zanosne Điđi pojavljuje i Aleksandar Vang, mladi dizajner i njen jedini povjerenik.

Đulija Garner je romantični sanjar, koji svoje vizije oživljava u tropskoj bašti u Majamiju u kojoj dominira percepcija budućnosti u kojoj želi postati slavni fotograf.

Interesantna je priča i Misti Kouplend koja je pretočila svoje snove u stvarnost, ušavši u istoriju kao prva afroamerička balerina afirmišući se uz prestižnu nagradu glavnog američkog teatra.

Šarmantna Leticija Kasta nas vodi u svoj stvaralački svijet umjetničkih djela u kojem izražava svoju ženstvenost koja poprima razmjere slobodoumnog.

Sve Pireli djevojke su u ovih 40 nevjerovatnih djelića priče, osim svoje romatične zanesenosti imale za zadatak da pokažu kako stepenicu po stepenicu sigurno koračaju u pravcu sopstvenih ciljeva i sredstvom netaknute fotografije prikazuju viziju savremene žene u kojoj se odigrava neprestana unutrašnja borba između ranjivosti i odlučnosti u ostvarenju svojih ideja.

Bonus video: