Glasajte za Mis Crne Gore, Teu Babić - Vijesti.me
U TRCI ZA MIS SVIJETA

Glasajte za Mis Crne Gore, Teu Babić

“Crna Gora, biser Mediterana, smještena je na jugu Jadranskog mora. Puno je prirodnih bogatstava, ljepota, dugih pješčanih plaža, bistrih jezera, brzih rijeka i prelijepih planinskih vrhova”, nabraja Babić

Tea Babić
Tea Babić (Foto: Sara Popović)

Mis Crne Gore, Tea Babić, ima priliku da se kroz Head to Head Challenge, odnosno uz pomoć glasova publike, plasira u top 40 izbora Miss World, čije je finale zakazano za 18. novembar u kineskom gradu Sanja.

Organizatori ovog takmičenja podijelili su 118 učesnica u 16 grupa, a djevojka koja bude imala najviše glasova u okviru svoje, plasiraće se među 40 djevojaka u finalnoj večeri.

Babić se nalazi u grupi 14 sa predstavnicama Ruande, Poljske, Švedske, Sejšela i Venecuele, a svih šest imale su priliku da predstave svoje zemlje i svoja interesovanja kroz kratki video, nakon čega su odgovarale na pitanja voditelja.

“Od djetinjstva sam posvećivala vrijeme modelingu i dizajnu. Stilista sam i modni dizajner sebi i svojim prijateljima. Učestvovala sam na revijama u Milanu i nosila modele najpopularnijih crnogorskih i najpoznatijih svjetskih dizajnera. Kao djevojčica, bila sam voditelj mnogih kulturnih dešavanja i televizijskih emisija, a sebe sam izražavala kroz balet i fotografisanje”, otkrila je detalje o sebi mis Crne Gore.

Ona je iskoristila priliku i da promoviše zemlju iz koje dolazi.

“Crna Gora, biser Mediterana, smještena je na jugu Jadranskog mora. Puno je prirodnih bogatstava, ljepota, dugih pješčanih plaža, bistrih jezera, brzih rijeka i prelijepih planinskih vrhova”, nabraja Babić.

Na pitanje voditelja kako može iskoristiti svoje studiranje Pravnog fakulteta, ukoliko pobijedi na izboru za Mis svijeta, ona je odgovorila da bi se borila da za to da sve zemlje poštuju pravne zakone.

“Pokrenula bih inicijativu koja bi okupila grupu pravnika širom svijeta, kako bi pomogli zemljama sa nerazvijenim pravnim sistemom i ustanovili institucije koje bi obezbijedile poštovanje ljudskih prava”, istakla je ona, dodajući da bi podržala i osnivanje humanitarnih organzacija koje bi pružale besplatnu pravnu podršku djeci sa posebnim potrebama.

Za Teu Babić može se glasati na oficijelnom sajtu missworld.com (nakon registracije), lajkovanjem njene zvanične stranice na Facebooku ili praćenjem njenog profila na Mobstar aplikaciji, a rezultati će biti objavljeni kroz nekoliko dana.

Pobjednice prvih osam grupa su već poznate, pa su se u top 40 plasirale mis Italije, Argentine, Nepala, Francuske, Kolumbije, Bangladeša, Makaoa i Mongolije.

Miss World takmičenje traje mjesec dana, tokom kojih se djevojke “bore” u raznim oblastima među kojima je predstavljanje talenta, izbor za top modela, najljepšu haljinu, najbolji dobrotvorni rad i najbolji nacionalni poklon, odnosno poklon koji se na aukcijskoj večeri proda za najviše novca koji je namijenjen za humanitarne svrhe, a pobjednica u svakoj oblasti kao nagradu dobija plasman u top 40.

Tea Babić je uspjela da se kvalifikuje u uži izbor za top modela, sa još 29 djevojaka, ali je pobjedu odnijela mis Nigerije, dok su naredna tri mjesta uzele djevojke iz Tajlanda, Hrvatske i Kine.


Najčitanije iz sekcije Moda