Kad isprobavate odjeću: Na šta sve treba obratiti pažnju - Vijesti.me
PRECIZNO UPUTSTVO

Kad isprobavate odjeću: Na šta sve treba obratiti pažnju

Na kraju razmislite o tome da li se komad odjeće koji vam se dopao može iskombinovati sa onim što već imate i da li ste, ako ne može, spremni za dodatne troškove

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

U većini slučajeva, naš boravak u kabini za presvlačenje izgleda ovako: obučemo se, pogledamo se u ogledalo iz nekoliko različitih uglova, a onda donesemo konačnu odluku o tome je li nam se odabrani komad odjeće dopada ili ne. Međutim, to nije dovoljno. Kako bi smanjili mogućnost da napravite grešku pogledajte šta treba da uradite da ne biste zažalili za bačenim novcem.

Sagnite se

Da, dobro ste čuli. Tako ćete provjeriti hoće li vam grudi ispasti iz tog dubokog V-izreza odnosno kako ćete tačno izgledati otpozadi sljedeći put kad se sagnete kako biste podigli nešto.

Sjednite

Hoće li vam farmerice na dnu leđa otkriti rupu? Hoćete li moći da dišete, ukoliko ste se odlučili za neki od skinny modela? To su dva dovoljno važna pitanja zbog kojih treba izvesti ovaj postupak.

Podignite ruke

Možete li ih uopšte podići?

Napravite fotografiju koristeći blic

Ne samo zato što vam ta majica zaista naglašava obline, već zato što bi ta ista majica mogla biti providna više nego što ste planirali. 

Provjerite etikete

Je li taj odjevni predmet rezervisan isključivo za hemijsko čišćenje? Onda ga vratite… osim ako se, naravno, nikad u životu niste oznojili i jednostavno imate para na bacanj.

Provjerite šavove

Vidite li ikakve nepravilnosti? Pronalazite li neobične čvorove na području pazuha? Sve su to znakovi da je vaša odabrana 'krpica' lošeg kvaliteta te da neće izdržati ni do kraja tekuće sezone.

Nježno povucite ukrase

Jesu li dobro ušiveni ili izgledaju kao da bi svaki čast mogli pasti? Ako ste bliže ovom drugom, to znači da su ti simpatični detalji ovdje samo do prvog pranja, a možda ni toliko. 

Na kraju razmislite o tome da li se komad odjeće koji vam se dopao može iskombinovati sa onim što već imate i da li ste, ako ne može, spremni za dodatne troškove.


Najčitanije iz sekcije Moda