Kakvu obuću odabrati:U zavisnosti od dužine suknje ili haljine - Vijesti.me
MODNE PREPORUKE

Kakvu obuću odabrati:U zavisnosti od dužine suknje ili haljine

Suknje čija je dužina tik ispod koljena zahtijevaju isključivo obuću na štiklu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pinterest/photocollage)

Suknje i haljine su odjevni komadi koje volimo da nosimo u svako godišnje doba i kombinujemo na najkreativnije načine. Modni svijet nudi široku lepezu modela, a ključ dobrog izgleda leži u njihovom pravilnom kombinovanju, posebno sa obućom. Svaki kroj, tačnije dužina suknje zahtijeva određene modele obuće, pogrešan izbor može potpuno da upropasti efekat koji ste svojim izgledom željele da postignete. 

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Mini suknje 

Uz ove dužine suknji gotovo svaki model obuće dobro pristaje, ali najbolji efekat je ravni plitki model poput ljetnjih sandala i baletanki. U zimskom periodu možete nositi duboke čizme, kao i čizme iznad kolena i sigurno nećete pogriješiti. Čizme do gležnjeva i one do pola listova su rezervisane isključivo za one sa vitkim dugim nogama. Štikle, naravno, nijesu isključene, ali treba da znate da nose opasnost od jefitnog i previše vulgarnog izgleda, piše mogujatosama.rs.

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Do koljena

Modeli do koljena mogu dobro izgledati uz ravnu i uz obuću na štiklu. Ipak, ako imate puniju građu, odlučite se za štikle. Čizme do i preko koljena su i te kako poželjne u zimskom periodu, dok bi one do gležnjeva ipak trebalo izbjegavati, jer u kombinaciji sa ovakvom suknjom skraćuju noge.

Tik ispod koljena 

Ova dužina suknje zahtijeva isključivo obuću na štiklu, jer biste u ravnoj mogli izgledati kao patkica. Kombinacija suknje dužine ispod koljena i ravne obuće će vašu figuru vizuelno skratiti. Bilo da su u pitanju sandale, cipele ili čizme, bitno je samo da imaju štiklu.Takođe, poluduboke i čizme do gležnjeva bi trebalo da izbjegavate, jer će skratiti izgled nogu. 

Midi

Midi dužina suknje ili haljine podrazumijeva modele čija je dužina do listova. Kao i modeli dužine tik ispod koljena nose opasnost od vizuelnog skraćivanja figure, pa se i one preporučuju u kombinaciji sa obućom na štiklu. Ipak, ako imate vitku figuru i duge noge možete ih nositi i uz ravnu obuću.

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

Maksi 

Pošto ove suknje u potpunosti pokrivaju noge, pa se obuća i ne vidi, možete ih nositi uz ravnu ili obuću na platformu. Štikle nijesu neophodne, jer se neće vidjeti, a realno su najmanje udobne od sve obuće. 

odjeća
Ilustracija(Foto: Pinterest)

 


Najčitanije iz sekcije Moda