Kristina Mitrović stigla sa nagradom sa Serbia Fashion Weeka: Imam sreću sa takmičenjima - Vijesti.me
EUROPEAN FASHION TALENT DESIGN COMPETITION

Kristina Mitrović stigla sa nagradom sa Serbia Fashion Weeka: Imam sreću sa takmičenjima

"Ono što ne smijem zaboraviti, jeste da istaknem koliko sam zadovoljna organizacijom i volonterima, koji su uz nas bili u svakom momentu i pružali nesebično podršku”, kazala je dizajnerka

Zadovoljna nagradom i manifestacijom
Zadovoljna nagradom i manifestacijom (Foto: Svetlana Braun)

Prva kolekcija crnogorske dizajnerke Kristine Mitrović koju je prije tri dana predstavila na Serbia Fashion Weeku, donijela joj je nagradu u takmičarsklom dijelu European Fashion Talent Design Competition.

“Utisci se još nijesu slegli, moram priznati da su me preplavile emocije i da tek sada kada sam stigla kući, mogu da odmorim i razmislim o svemu. U suštini, mislim da nijesam ni svjesna da se to sve zaista dešava. Ono što ne smijem zaboraviti, jeste da istaknem koliko sam zadovoljna organizacijom i volonterima, koji su uz nas bili u svakom momentu i pružali nesebično podršku”, kazala je ona.

Na pitanje da li je očekivala pobjedu kaže da nada i vjerovanje uvijek postoje.

“Ali smatram da su i kolege prikazale odlične kolekcije i da je zaslužio pobjedu svako od nas. Naravno, na neki način sam i očekivala, s obzirom na to da imam sreću sa takmičenjima”, kaže Mitrović koja je ranije odnijela pobjedu i na Mionetto Prosecco takmičenju u okviru crnogorskog Fashion Weeka.

“Teško je sada biti svjestan koliko mi ova nagrada u budućnosti može doprinijeti. Prijavila sam se na nagovor profesorice Ane Vasiljević Čelar i nadam se, opravdala njena očekivanja. Na samom početku karijere, iskusiti SFW, najveći modni događaj u regionu, je značajno i vrijedno iskustvo, ali ujedno prva modna revija koja će mi uvijek biti najdraža i najvažnija”, rekla je ona. 

Najveća nagrada joj je, ističe, prilika da svoj rad predstavi ponovo.

“Nagrada je upravo učešće na sljedećem SFW-u, u maju naredne godine. U međuvremenu, trebalo bi i da diplomiram. Neću zapostaviti ni Lapia brend koji razvijam, ali iza mog imena i prezimena, će se prikazivati autorske kolekcije”, rekla je ona.