Marija Vujović za "Vijesti": Ne bih se bavila modelingom da nisam vjerovala u sebe - Vijesti.me
ZAŠTITNO LICE FASHION WEEK-A

Marija Vujović za "Vijesti": Ne bih se bavila modelingom da nisam vjerovala u sebe

Poznata crnogorska manekenka, Marija Vujović Vukčević nakon svjetskih pista i rada sa čuvenim dizajnerima zaštitno je lice Fashion Weeka u Podgorici, a tim povodom priča za Magazin

Marija Vujović Vukčević
Marija Vujović Vukčević (Foto: kinopoisk.ru)

Kao zaštino lice ovogodišnjeg, proljećnog izdanja modne manifestacije Fashion Week, organizatori su izabrali jednu od najuspješnijih crnogorskih manekenki Mariju Vujović Vukčević.

Ova manekenka, koja je i direktorica i suvlasnica modne agencije Models INC Elite Model Look Montenegro, pozirala je za naslovnice čuvenih svjetskih magazina kao što su Vogue i Elle, ali i za Pirelli kalendar, na kojem su se našle i Adrijana Lima, Naomi Kembel i mnoge druge slavne manekenke, dok ju je GQ svrstao među deset najljepših žena na svijetu, a sada je njeno lice u prvom planu kampanje za Montenegro Fashion Week.

Tim povodom, u razgovoru za “Magazin”, Vujović Vukčević je pričala o povratku u svijet mode Crne Gore, osvrnula se na trenutna modna dešavanja i otkrila kako je došlo do angažmana kao zaštitno lice Nedjelje mode.

“S obzirom na to da sam dugogodišnji prijatelj sa Srđom Lubardomdogovorili smo saradnju da budem zaštitno lice ovog Fashion Weeka, ali vas moram razočarati i reći da neću šetati pistom već ću samo biti zaštitno lice”, pojasnila je ona.

Marija Vujović Vukčević

Kako kaže, na ovaj angažman ne gleda kao na povratak na crnogorsku modnu scenu, jer je svoju karijeru od samog starta razvijala u inostranstvu.

“Nikada nisam gradila karijeru u Crnoj Gori, jer sam već kao veoma mlada otišla iz nje i svoju karijeru gradila u inostranstvu. Uvijek sam tu da podržim sve što se dešava kod nas i pomognem ako je to potrebno”, poručuje uspješna manekenka, koja prati aktuelnosti na modnoj sceni Crne Gore.

“Pratim koliko mi to obaveze dozvoljavaju. Smatram da je napravljen ogroman korak posljednjih godina, ali isto tako smatram da sve to može još više da napreduje”, odgovara Vujović Vukčević, koja godinama radi za najpoznatija imena modne industrije, kao što su Chanel, Louis Vuitton, Dior, Elie Saab, Versace i mnogi drugi.

Na pitanje koje bi dizajnere iz Crne Gore izdvojila kao najbolje, odgovara:

“Ne bih nikoga izdvajala, ali smatram da ima ljudi koji imaju talenat i kao što sam rekla u prethodnom odgovoru i tu ima dosta prostora za napredak. Svakako talenta i želje ne fali što je za taj posao i najpotrebnije”, zaključuje ona.

Poznata Podgoričanka modnu karijeru započela je još sa 16 godina i veoma brzo, posredstvom agencije Elite Model Look dobila angažmane širom svijeta, a kako kaže, kada pogleda unazad i osvrne se na svoje odluke, ne bi ništa mijenjala u svojoj karijeri.

“Naravno, bilo je tu grešaka, ali iz grešaka se uči i čisto sumnjam da na svijetu postoji osoba koja nije griješila. Sve je to sastavni dio života i karijere, a veoma sam zadovoljna i jednim i drugim”, smatra ona.

Upitana da li je tada, sa 16 godina mogla da zamisli da će šetati modnim pistama na brojnim Nedjeljama mode u kreacijama najčuvenijih dizajnera, Vujović Vukčević kaže:

“Vjerovatno nikada ne bih ni pomislila da se bavim ovim poslom da nisam vjerovala u sebe. Svakako, nije ni to bilo odjednom ali kao što sam već rekla, čekala sam svoju šansu i kad sam je dobila znala sam da je iskoristim”.

Marija Vujović Vukčević

Svi koji prate njen rad znaju da je očarala svjetskog modnog dizajnera Toma Forda, ali i dvojac koji stoji iza brenda Dolce&Gabbana za koji je bila zaštitno lice kako modnih revija tako i parfema Light Blue i Woman, a u razgovoru za Magazin otkriva sa kim je najdraže sarađivala.

“Izdvojila bih mnoge dizajnere, ali meni najdraži su uvijek bili Tom Ford i Žan Pol Gotje. To su dva sjajna dizajnera i dva super lika sa kojima je uvijek bilo zadovoljstvo sarađivati. U njihovim kolekcijama sam se uvijek osjećala prijatno i kao prava žena”, otkriva ona.

Poznata manekenka trenutno vodi i agenciju Elite Model Look Montenegro, a slobodno vrijeme posvećuje porodici, odnosno suprugu Marku Vukčeviću, ćerkama Nori i Iris i sinu Tristanu, pa otkriva kako uklađuje obaveze.

“Organizacija je pola posla. Suprug i ja se trudimo da se uskladimo najbolje moguće s obzirom na to da je i on često zauzet i odsutan zbog njegovog posla. Jednostavno, stavite neke druge stvari u prvi plan i tome se posvetite. Nije lako, ali je to neki normalan ciklus. Uživamo sa našom djecom i oni su naš prvi plan”, ističe Vujović Vukčević.

Marija Vujović Vukčević

Dok javne ličnosti često govore da ne bi voljeli da njihova djeca pođu istim stopama, odnosno izaberu profesiju svojih roditelja, njoj ne bi smetalo kada bi ćerke odlučile da se bave manekenstvom.

“Ako bi one izrazile želju zašto da ne? Ne želimo da sputavamo našu djecu ni u čemu. Uvijek će imati naš savjet i podršku”, odgovorila je ona.

Renault Fashion Week Montenegro manifestacija biće održana na Imanju Knjaz od 14. do 19 aprila a tokom tri dana sa svojim kolekcijama publici će se predstaviti Marina Banović Džuver, Nataša Pejović, Sanja Bobar, Nada Pavlović, Lidija Burić, Verica Rakočević, Igor Todorović, Marija Sabić, Fantasia di Yeya, Mali princ, Sarabanda, I&I, Atalier Simone, Lydia of Denmark, Joy Miss i Botany Rusija.

Modeling zahtijeva rad i strpljivost

U okviru crnogorske Nedjelje mode, Vujović Vukčević će ispred agencije Elit Model Look Montenegro održati i kastinge u potrazi za novim licima, a pričajući za “Magazin”, manekenka se osvrnula na mlade koleginice iz Crne Gore, smatrajući da ima onih koje zaslužuju da se nađu na svjetskim pistama.

“To svakako. S obzirom na to da sam zadužena za skauting u Crnoj Gori u toku sam sa tim stvarima. Mi već imamo prave reprezente koji su prepoznati u svijetu. Pogledajte samo Irinu Đuranović koja briljira na inostranim pistama i svemu ostalom što je vezano za modu. Prije svega je jedna veoma draga i fina djevojka pa mi je samim tim njen uspjeh još draži”, istakla je ona.

Kada su u pitanju perspektivne manekenke iz ELite Model Look agencije, pored Đuranović, ona izdvaja i Antoninu Petković iz Srbije.

“Imamo tu još mladih lica koja će uskoro da startuju, a među kojima bih izdvojila prošlogodišnje lice Elite Model Looka Kseniju Popović”, istakla je ona i na kraju dala savjet mladim djevojkama koje se tek upuštaju u svijet modelinga.

“Moraju biti spremne na žrtvu i rad. Moraju biti profesionalci i moraju znati šta hoće. Nije nimalo lako. Takođe moraju biti strpljive, uporne, da vode računa o svojoj liniji i da čekaju svoju šansu”, njena je poruka.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Moda