Pet znakova da ste loše odabrali grudnjak: Nosite li A, B ili C korpu? - Vijesti.me
BIRAJTE PAŽLJIVIJE

Pet znakova da ste loše odabrali grudnjak: Nosite li A, B ili C korpu?

Ako vam se grudnjak gužva, vjerovatno je prevelik ili ima neodgovarajući oblik korpe. Otkrijte konačno da li nosite A, B, C ili D korpu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Istraživanje je pokazalo da čak 85 odsto žena ne umije da odabere brushalter kako treba, piše Cosmopolitan. Obucite svoj omiljeni dio veša, stanite ispred ogledala i obratite pažnju na sljedeće stvari. Možda će biti dovoljno da ga jednostavno podesite bolje, ali možda je vrijeme i da potpuno promijenite pristup pri odabiru.

1. Tragovi na koži

Ako vam se brushalter nakon nekoliko nošenja ureže u kožu ili ostavlja crvene tragove na području ramena to je znak da vam je mali. Potražite brushalter šireg obima ili olabavite bretele i kopčanje namjestite na najslabije.

2. Zgužvane korpe

Ako su korpe brushaltera zgužvane, što se najbolje može primijetiti kada obučete usku majicu, to znači da vam je prevelik. Tkanina korpi treba da prati liniju grudi, ali ako nema šta da je popuni, korpe mijenjaju oblik. Isprobajte brushalter sa manjim korpama ili drugačijeg oblika korpe. Otkrijte konačno da li nosite A, B ili C korpu.

3. Podiže se 

Ako vam se donji, noseći rub brusa podiže na području između grudi to znači da vam je brushalter mali. To je čest problem kod žena bujnijeg poprsja, a može ga riješiti veća korpa. Ako ne uspijete s korpama, potražite model sa pojačanim donjim dijelom koji deluje poput sportskog topa i prianja većom površinom uz kožu.

4. Podiže se na leđima

Ako vam se dio brushaltera na području između ramena podiže, problem je najv,erovatnije u prekratkim bretelama. Ipak,  to može značiti i da vam je brus preširok te ne može da pridržava grudi. Pokušajte s manjim brojem ili drugačijim modelom koji će se bolje prilagoditi vašoj građi.

5. Grudi se 'prelivaju'

Ako vam se grudi na gornjem ili bočnom delu korpe 'prelivaju' preko ruba, reč je o premaloj korpi. Korpa grudnjaka trebalo bi da obuhvati cijelu dojku.


Najčitanije iz sekcije Moda