Ovo su najbolje vježbe za ravan stomak - Vijesti.me
ISTRAŽIVANJE DOKAZALO

Ovo su najbolje vježbe za ravan stomak

Naučnici zaključuju da je najveći plus intervalnog treninga visokog intenziteta u tome što se izvode kratke i intenzivne vježbe, pri čemu tijelo radi do krajnjih granica, pa se tako pospješuje razgradnja masnog tkiva sa stomaka

trening, trbušnjaci
trening, trbušnjaci (Foto: Shutterstock)

Ravan i čvrst stomak nije samo estetski ono čemu svi težimo, nego je i pokazatelj dobrog zdravlja jer je stomak centar tijela pa je, između ostalog, zajedno s leđnim mišićima zaslužan za pravilno držanje. A put do istesanog stomaka sada je lakši jer je naučno dokazano koja vježba je najbolja za njegovo jačanje.

Naslage masnog tkiva na stomaku su izuzetno nezdrave jer se nakupljaju u abdominalnoj šupljini i okružuju nekoliko važnih organa. Zato su naučnici preuzeli na sebe zadatak da istraže kako određene vrste vježbi utiču na skidanje centimetara sa stomaka i struka.

U jednoj studiji ispitanici su nedeljno izvodili četiri različite vježbe. Jedna grupa ispitanika izvodila je četiri statične kardio vježbe i vježbe snage, dok je druga grupa izvodila dvije statične vježbe i dva intervalna treninga visokog intenziteta.

Naučnici su došli do zaključka da je intervalni trening visokog intenziteta najbolji za dobijanje ravnog i čvrstog stomaka. Grupa ispitanika koja je izvodila intervalni trening visokog intenziteta ne samo da je izgubila više tjelesne težine nego i više centimetara u struku, kao i znatno više masnog tkiva s područja stomaka u poređenju s grupom koja je vježbala statičke vježbe u teretani.

Naučnici zaključuju da je najveći plus intervalnog treninga visokog intenziteta u tome što se izvode kratke i intenzivne vježbe, pri čemu tijelo radi do krajnjih granica, pa se tako pospješuje razgradnja masnog tkiva sa stomaka, prenosi Ljepota i zdravlje.


Najčitanije iz sekcije Lifestyle