Petominutni trening za čvrstu i oblu zadnjicu - Vijesti.me
BEZ DODATNE OPREME

Petominutni trening za čvrstu i oblu zadnjicu

zadnjica
zadnjica (Foto: Shutterstock)

Često vam dajemo prijedloge za trening kod kuće, kako bi i zauzete dame, kao i one koje iz nekog razloga ne mogu da odvoje vrijeme za teretanu mogle samostalno da rade na svojoj figuri. Kako je većini žena najbitnije da zategnu stomak i mi sami smo se fokusirali na treninge koji su bazirani na vježbama za mišiće abdomena.

Danas smo za vas pripremili trening za podizanje zadnjice. Usljed nametnutog načina života sve više vremena provodimo sjedeći, da bismo sve postigle vozimo se prevozom ili kolima, a stepenice mijenjamo liftom kad god nam se za to ukaže prilika. Usljed ovakvih odluka, naša zadnjica trpi, spada i gubi svoj po prirodi obao i čvrst oblik.

Kako bismo to  spriječile i zadržale svoje obline na zavidnom nivou, dovoljno je da samo posvećeno kod kuće izdvojimo po pola sata za naš svakodnevni trening. Kada kažemo pola sata mislimo na kombinaciju više manjih treninga posvećenih različitim dijelovima tijela.

Jedan od njih mogao bi da bude ovaj petominutni trening za podizanje  i povećanje zadnjice:

Trening se sastoji iz 6 različitih tipova čučnjeva od kojih se svaki radi po 40 sekundi, a nakon svake vježbe slijedi 5 sekundi pauze.

Naravno, ne smijemo zaboraviti da su istezanje i zagrijavanje bitan dio svakog treninga!


Najčitanije iz sekcije Lifestyle