Pravila za nanošenje kreme oko očiju - Vijesti.me
PRIMJENA

Pravila za nanošenje kreme oko očiju

Kremu za područje oko očiju trebalo bi čuvati na hladnom i mračnom mjestu, daleko od sunčevih zraka i drugih izvora toplote

krema, njega lica
krema, njega lica (Foto: Shutterstock)

Koža oko očiju mjesto je na kojem se pojavljuju prvi znakovi starenja. Sitne bore, tamni kolutovi, podočnjaci… Sve to dio je normalnog procesa starenja, koji se ipak može malo odgoditi. A ključnu ulogu u tome igraju kreme namijenjene području oko očiju, koje bi trebalo da počnete da koristite već u dvadesetima. Odgovarajuća njega može odložiti pojavu prvih znakova starenja i za nekoliko godina. A važna je i njena pravilna primjena. Koža oko očiju je tanka i osjetljiva, pa je potrebno znati nekoliko zlatnih pravila pri nanošenju kreme na to područje:

1. Ne pretjerujte s količinom

Žao nam je što vas moramo razočarati, ali ako pretjerate s kremom za područje oko očiju, vaše bore neće čudesno nestati preko noći. I ne samo da neće biti djelotvornija, već bi veća količina kreme lako mogla naštetiti očima. Kao i sa svakim drugim beauty proizvodom, umjerenost je ovdje od ključne važnosti, a preporučena količina kreme za područje oko očiju je otprilike veličine zrna graška.

2. Ne razvlačite kožu

Kao što smo već spomenuli, radi se o jako osjetljivom području lica, pa kožu oko očiju nikako ne biste smjeli da razvlačite,  ili grubo trljate, jer će to imati suprotan učinak i izazvati pojavu novih bora.

3. Čuvajte kremu na odgovarajućem mjestu

Kremu za područje oko očiju trebalo bi čuvati na hladnom i mračnom mjestu, daleko od sunčevih zraka i drugih izvora toplote. A za maksimalnu učinkovitost najbolje bi bilo da je nakon svakog korištenja spremite u frižider.

4. Dopustite koži da upije kremu

Kada namažete kožu oko očiju kremom, pričekajte par minuta prije nego preko nje nanesete šminku. Kada koža upije kremu, a za to je potrebno otprilike 3-5 minuta, i šminka će izgledati bolje i neće se taložiti u sitnim borama oko očiju, prenosi Ljepota i zdravlje.


Najčitanije iz sekcije Lifestyle