Ruski bajkeri obilaze Crnu Goru - Vijesti.me
TURA "RUSKI BALKAN"

Ruski bajkeri obilaze Crnu Goru

Uz zvuke ruske pjesme “Kaljinka”, domaću dunju i vino, grupa  bajkera iz čuvenog kluba "Noćni vukovi" sinoć se provodila u  kafiću "Ruski pab" u Podgorici.

Njih su, u tom kafiću,  dočekali građani i osoblje lokala.

Jedanaest motociklista, od kojih najveći broj  Rusa i nekoliko Slovaka, tek su se vratili sa vojne parade održane u Beogradu.

Reporterima “Vijesti” ispričali su da su u glavnom gradu Srbije doživjeli nezaboravna iskustva, ali i da žele da u Crnoj Gori obiđu sve pravoslavne crkve i manastire.

Bajker i ruski pukovnik Aleksej Galitski kazao je da "Noćni vukovi" svake godine organizuju bajkerske ture i da su juče, na zahtjev stanovnika Berana, bili u posjeti predsjedniku te opštine Dragoslavu Šćekiću i  manastiru Đurđevi stupovi.

On je najavio  da će već danas da obiđu manastir Ostrog i Cetinjsku mitropoliju, a kasnije crkvu na Rumiji, vjerske objekte u Baru i Herceg Novom, nakon čega će dvotočkašima da krenu ka Rusiji.

Istakao je da je ova tura obuhvatala i obilazak hramova u Skoplju, Ohridu i Beogradu, ali i albanske gradove.

Osim što sa zadovoljstvom obilaze crnogorske crkve i manastire, bajker je kazao da redovno "izdvajaju novac za obnovu svetinja".

Njegov kolega Evgenij Strogov kazao je da će obavezno da probaju specijalitete u nacionalnom restoranu “Dvor” i  iskoriste priliku da do 21. oktobra bolje upoznaju  kulturu, narod i crkve naše države.

Bajkeri su na hodočašće "Ruski Balkan" krenuli 10. oktobra iz Herceg Novog, a cilj im je da obilaskom država  bivše Jugoslavije popularišu pravoslavnu kulturu i vrijednosti.

Galitski je ispričao "Vijestima" da im se prije pet godina, u vožnji motorom, pridružio i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Vođa "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldastanov zvani Hirurg, navodno je Putinov veliki prijatelj i "treći čovjek u Rusiji".

U jedanaestočlanoj grupi motociklista, koja obilazi crnogorske gradove je  i jedan  od najpoznatijih bajkera tog kluba Boris Pratnekar, koji uređuje časopis "Bikers World". 

I Putin vozio motor sa "vukovima"

Galitski ispričao je reporterima "Vijesti" da im se prije pet godina u vožnji motorima pridružio i predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Vođa "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldastanov zvani Hirurg, navodno je Putinov veliki prijatelj i "treći čovjek u Rusiji".

Crnogorske gradove i "Ruski pab" posjetio je i jedan  od najpopoznatijih bajkera tog kluba Boris Pratnekar, koji uređuje časopis "Bikers World".


Najčitanije iz sekcije Lifestyle