Mesi: Ovo je moj posljednji Mundijal

Argentina sjutra (11) protiv Saudijske Arabije igra prvi meč na Mundijalu

7612 pregleda 3 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters

Fudbaleri Argentine sjutra (11) časova protiv Saudijske Arabije igraju prvi meč na Mundijalu u Kataru, a uoči te utakmice na konferenciji za medije govorio je najbolji igrač "gaučosa" Lionel Mesi.

Mesi je na konferenciji kazao da će mu ovo biti posljednje Svjetsko prvenstvo. Igrao je u Njemačkoj 2006, Južnoj Africi 2010, Brazilu 2014. i Rusiji 2018. godine. U Brazilu je 2014. igrao finale, ali je Argentina u tom meču izgubila od Njemačke.

"Ovo će sigurno biti moje posljednje Svjetsko prvenstvo i moja posljednja šansa da ostvarim san koji cijela ova ekipa ima. Takmičenje se održava u drugačije vrijeme nego inače, nakon velikog broja utakmica. Ali uvijek je posebno igrati na Mundijalu", rekao je Mesi.

U grupi C, osim Argentine i Saudijske Arabije, su i Meksiko i Poljska.

"Nadamo se da ćemo nastaviti da igrami kao i do sada. Očekujemo tešku utakmicu protiv Saudijske Arabije jer je uvijek tako na otvaranju Svjetskog prvenstva. Svako od nas se mora boriti sa svojom nervozom. Ako krenemo s pobjedom, bićemo smireniji u daljem takmičenju. Imamo veliku podršku, podsjeća me to na 2014. godinu kad smo došli do finala", rekao je Mesi.

Lionel Mesi je za reprezentaciju Argentine debitovao 2005. godine, još kao 18 godišnjak u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske. Odigrao je 165 utakmica za Argentinu i postigao 91 pogodak.

Bonus video: