Tite: Moramo da obratimo pažnju na napadače Srbije; Silva: Navijači moraju da nam vjeruju

Brazil i Srbija sjutra od 20 časova igraju prvi meč na Mundijalu u Kataru

6593 pregleda 5 komentar(a)
Tite na konferenciji, Foto: Reuters
Tite na konferenciji, Foto: Reuters

Fudbaleri Brazila sjutra (20) protiv Srbije igraju prvu utakmicu na Mundijalu.

"Selesao" je prvi favorit za osvajanje titule, ima moćan sastav i u Kataru će juriti šesti pehar, a prvi nakon dvije decenije.

Brazil je favorit na sjutrašnjem meču, bez obzira na to što je Srbija u dobroj formi i dobrom raspoloženju došla na Mundija.

"Prva utakmica je izuzetno važna, ovo je najveće takmičenje na svijetu, sanjamo da budemo pobjednici, poštujemo rivale, ali moramo i sebe", izjavio je selektor Brazila Tite uoči utakmice sa Srbijom.

Brazil i Srbija u četvrtak od 20 sati igraju prvi meč G grupe na šampionatu u Kataru.

Potom je govorio o rivalu.

"Srbija ima dosta iskustva, sa dobrim rezultatima, imali su neke povrede, pratimo ih, vrlo ih poštujemo, siguran sam da će svi biti spremni, ali favoriti smo samo dok ne uđemo na teren. Posebno moramo da obratimo pažnju na njihove ofanzivne karakeristike", izjavio je Tite na konferenciji za medije u Dohi.

Selektor Brazila nije želio da otkriva sastav.

"Jasno je da imamo dva ili tri modela igre, izabraćemo onaj koji je najbolju u odnosu na karakteristike koje ima Srbija. Dobra je stvar što imamo pet izmjena. To nam daje mogućnost da mijenjamo ritam tokom utakmice", istakao je Tite.

Nakon Titea medijima se obratio defanzivac i kapiten Brazila Tijago Silva.

"Uvijek sam spreman na sve situacije. Ovo je poseban trenutak. Hvala selektoru što me izabrao za kapitena. Ovo je kratko takmičenje, moramo biti spremni za prvi meč, znamo koliki su pritisak i očekivanja. Nervoza je dio igre, dobro smo spremni za debi", rekao je Silva.

Navijači imaju velika očekivanja od ovog tima.

"Tražim od navijača da nam vjeruju. Spremni smo da imamo sjajno Svjetsko prvenstvo. Naravno, dug je put do titule, ali imamo pravo da sanjamo i mi sanjamo o tome. U dobroj smo poziciji jer smo odlični u svim oblastima", kaže kapiten Brazila.

Silva
Silvafoto: Reuters

Brazil čeka prvu titulu od 2002. godine.

"Velika inspiracija nam je činjenica da smo osvojili titulu 2002. godine. Imamo slike selekcija koje su obilježile istoriju. To nam donosi samopouzdanje i motivaciju da stvaramo i našu istoriju. Znamo da to zavisi samo od naših sopstvenih snaga. Vidio sam Rokea Žuniora i postao sam emotivan. On je momak koga mnogo volim, napravio je prelijepu priču u Milanu, gdje sam i ja dao svoj doprinos. Ovo nam daje još više motivacije da poštujemo ovu majicu".

Iako je u poznim godinama, i dalje je jedan od najboljih defanzivaca svijeta.

"Uživam u najboljoj verziji Tijaga Silve. U 38. godini prolazim kroz jednu od najboljih faza svoje karijere. Danas sam mnogo bolje spreman za ovakav trenutak. Super miran, opušten, svi vjeruju u mene. To pokazuje koliko me poštuju", zaključio je Silva.

Bonus video: