Samba u Kataru, Brazil protiv Srbije pokazao zašto je prvi favorit

Dva gola Rišarlisona i ubjedljiva igra za pobjedu 2:0

12200 pregleda 28 komentar(a)
Rišarlison zabija za 2:0, Foto: Reuters
Rišarlison zabija za 2:0, Foto: Reuters

Danas je završeno prvo kolo grupne faze na Mundijalu u Kataru i ako može da se podvuče neka crta ona jasno govori - Brazil je pokazao da je prvi favorit za titulu.

"Karioke" na trofej čekaju 20 godina, a večeras su na premijeri protiv Srbije oduševile - slavile su 2:0, oba gola je postigao Rišarlison nakon što je njegov tim svih 90 minuta držao čas fudbala ekipi Dragana Stojkovića Piksija.

Isti Piksi je dugo poručivao da se "orlovi" ne boje Brazilaca, ali na terenu je djelovalo da su impresionirani brzinom Nejmara, Vinisijusa Žuniora, čvrstinom i rutinom kojima situaciju pod kontrolom drži Kazemiro...

Sve je jednostavno bilo onako kako je poželio Tite, jedino što je sve do 62. minuta morao da čeka da Brazil povede.

Tek nakon više od sat igre je Rišarlison bio na pravom mjestu poslije šuta Vinisijusa Žuniora i odbrane najboljeg pojedinca u srpskom timu, čuvara mreže Vanje Milinković Savića.

Brazil je dobio što je želio i zaslužio mnogo ranije, a od tog momenta samo je bilo pitanje koliko će golova da primi čuvar mreže Torina.

Zaustavio je nekoliko zicera, ali nije mogao ništa kod majstorije Rišarlisona koji je primirio nešto jači pas Vinisijusa, podigao loptu taman toliko da se namjesti na makazice za evrogol.

Srbija je imala nekoliko minuta kada je kroz prekide tražila šansu da izjednači, a nakon golčine za 2:0 je odbrana na čelu sa Milinković Savićem ostala praktično sama protiv napadača protivnika.

I čudo je da je na kraju bilo samo 2:0.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: