Mbape odveo branioca titule u osminu finala

Francuzi pobijedili Dance 2:1, Kilijan Mbape postigao dva gola, ukupno tri na Mundijalu, čime se na čelu liste strijelaca izjednačio sa Ekvadorcem Enerom Valensijom

5669 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poslije sedam utakmica u 2. kolu Mundijala u Kataru, konačno imamo prvog učesnika osmine finala - branilac titule Francuska je savladala Dansku 2:1 i gotovo obezbijedila 1. mjesto u grupi D.

Heroj je bio Kilijan Mbape, koji je dao oba gola, svoj 13. i 14. na posljednjih 12 nastupa za „galske pjetlove”, odnosno ukupno 30. i 31. na 61 utakmici.

Sofascore
foto: Sofascore

Nakon nedovoljno zanimljivog 1. poluvremena, koje je na momente oživljavao samo Usman Dembele, nastavak je donio spektakl.

Francuzi su, baš kao i u prvih 45 minuta, diktirali tempo, Antoan Grizman je promašio zicer u 60. minutu, ali je svega minut kasnije bilo 1:0 - Mbape i Teo Ernandes su sjajno kombinovali na lijevoj strani, a as Pari Sen Žermena na asistenciju kapitena Milana pronašao rupu između Andreasa Kristensena i Kaspera Šmajhela.

Tek tada, Danska je počela da igra fudbal, koji je izostao i protiv Tunisa. I nagrada je brzo došla - nakon kornera Kristijana Eriksena, Joahim Andersen je glavom skrenuo loptu, a Kristensen je zakucao u mrežu pored nemoćnog Iga Ljorisa u 68. minutu.

Danci su imali još nekoliko prilika za preokret, Ljoris je odbranio odličan šut Jespera Lindstrema, da bi u 86. Grizman sjajno asistirao, a najplaćeniji fudbaler na planeti butinom ugurao loptu u mrežu...

Selektor „trikolora” Didije Dešan u posljednjem kolu protiv Tunisa može da taktizira i odmori cijelu startnu postavu, jer je njegova ekipa sigurna na vrhu grupe D.

Bonus video: