Argentinci dočekali Mesija, pojavio se i Enco: Pao ratoborni Meksiko, "gaučosi" vide osminu finala

Dva fantastičan gola donijela trijumf Argentincima

17981 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ni Argentina, a pogotovo ne Meksiko, nisu ubijedili nikog da imaju snagu da idu daleko u Kataru.

Jedina razlika između dva tima u ovom momentu je što dres "gaučosa" nosi Lionel Mesi - jedan od najboljih fudbalera svih vremena je i bio čovjek odluke, donio je Argentini pobjedu kojom je vratila kontrolu u grupi C i učinila da u posljednjem kolu zavisi sama od sebe. Ipak, sa jasnim strahom da bi poraz gotovo sigurno značio i eliminaciju...

Argentinci su slavili 2:0 na "Lusail ajkoniku", a kada je bilo jasno da im je Mesi otvorio put ka pobjedi viđen je i prekrasan gol Enca Fernandesa, veziste Benfike koji je možda i neopravdano bio zapostavljen od strane selektora Lionela Skalonija.

Spektakl tribinama, a na terenu - tuča, to se gledalo više od 60 minuta u kojima nije bilo prave šanse, šuta, driblinga, ničega što je moglo da se očekuje od ova dva tima.

"Sombrerosi" su dugo Mesija držali kao u kavezu, a onda su u 64. minutu neobjašnjivo posustali i pustili ga da ostane sam.

As Pari Sen Žermena je odmah dobio pas, primio loptu na nešto više od 20 metara i oštrim udarcem po zemlji matirao Giljerma Oćou.

Bio je to momenat olakšanja za Argentinu, odmah je moglo da se nasluti da Meksiko nema snagu da se vrati u igru.

Pokušavali su Meksikanci više na silu nego kroz igru, da bi u 87. Fernandes na ivici kaznenog prostora primio loptu, napravio dribling i fantastičnim udarcem poslao loptu u dalji ugao...

Bio je to definitivno kraj, ali prava uzbuđenja u ovoj grupi tek slijede.

Argentina pred posljednje kolo ima tri boda, koliko i Saudijska Arabija, jedan manje od Poljske, a dva više od Meksika.

U cijeloj priči je bitna i gol-razlika, a Poljska i tu najbolje stoji - ima 2:0, Argentina je na 3:2...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: