Njemac naljutio Portugalca na klupi Irana: Keiroš obećao Klinsmanu da ga neće podsjećati na njegovo porijeklo

Klinsman (56) je gostujući na BBC-ju, pred meč sa Velsom, rekao da će iranski igrači “gurati sudiju, unositi mu se u facu, stvarati pritisak...”

7274 pregleda 2 komentar(a)
Keiroš na rukama igrača nakon pobjede nad Velsom, Foto: Reuters
Keiroš na rukama igrača nakon pobjede nad Velsom, Foto: Reuters

Selektor Irana, Portugalac Karlos Keiroš, kritikovao je Jirgena Klinsmana nakon što je njemački fudbalski velikan u emisiji u studiju BBC kazao da iranski fudbaleri imaju "kulturu" da pritiskaju sudije kako bi stekle prednost.

Keiroš je Klinsmanove komentare opisao kao „nečuvene” i pozvao ga da podnese ostavku u Fifinoj tehničkoj studijskoj grupi.

Klinsman (56) je gostujući na BBC-ju, pred meč sa Velsom, rekao da će iranski igrači “gurati sudiju, unositi mu se u facu, stvarati pritisak...”

“I Karlos se jako dobro uklapa u reprezentaciju i njihovu kulturu. On nije uspio u Južnoj Americi sa Kolumbijom, a onda nije uspio da se kvalifikuje sa Egiptom, a neposredno prije Svjetskog prvenstva došao je u Iran, gdje je dugo radio“, rekao je Klinsman.

“To je njihova kultura, stalno su ti blizu lica, unose se... To je dio njihove kulture, ne samo fudbalske“, rekao je on.

U dugoj objavi na društvenim mrežama, Karlos Keiroš je rekao da Klinsman, koji je bio dio tima Zapadne Njemačke koji je osvojio Svjetsko prvenstvo 1990, ne bi trebalo da drži predavanja stranim timovima o njihovoj „kulturi“.

“Bez obzira koliko mogu da poštujem ono što ste uradili na terenu, te opaske o iranskoj kulturi, iranskoj reprezentaciji i mojim igračima su sramota za fudbal“, rekao je Keiroš.

Keiroš je pozvao Klinsmana u kamp selekcije da se „druži sa iranskim igračima i uči od njih o zemlji, narodu Irana, pjesnicima i umjetnosti, algebri, cijeloj hiljadugodišnjoj persijskoj kulturi i takođe sluša od igrača koliko vole i poštuju fudbal”.

„I uprkos vašim nečuvenim primjedbama koje pokušavaju da potkopaju naše napore, žrtve i vještine, obećavamo vam da nećemo donositi nikakve presude u vezi sa vašom kulturom, korijenima i porijeklom i da ćete uvijek biti dobrodošli u našu porodicu“, rekao je Keiroš.

“Istovremeno, samo želimo da sa punom pažnjom pratimo šta će biti odluka Fife u vezi sa vašom pozicijom kao člana Grupe za tehničke studije Katara 2022. Jer, očigledno, očekujemo da podnesete ostavku prije nego što posjetite naš kamp”.

Bonus video: