Tite: Plasman u osminu finala rezultat četvorogodišnjeg procesa

Brazil je pobijedio Švajcarsku sa 1:0, u drugom kolu Grupe G na Svjetskom prvenstvu u Kataru i plasirao se u osminu finala sa šest bodova

3851 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite rekao je da je večerašnja pobeda protiv Švajcarske i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva dio četvorogodišnjeg procesa, rada i individualnog kvaliteta igrača.

"Naš projekat je proces koji smo gradili četiri godine. Ovo večeras je pobjeda tog procesa i rada. I tu individualni kvaliteti dolaze do izražaja. Izlazak Pakete je taktički izbor, pošto smo znali kako da pročitamo utakmicu. Paketa je u dobroj formi ali utakmica je zahtjevala druge opcije", rekao je Tite na konferenciji za novinare.

Brazil je pobijedio Švajcarsku sa 1:0, u drugom kolu Grupe G na Svjetskom prvenstvu u Kataru i plasirao se u osminu finala sa šest bodova.

"Znali smo da je Švajcarska imala najbolju odbranu u kvalifikacijama. Imaju drugačiji stil igre od Srbije. Igraju niže i čini se kao da vam kažu: 'Griješite i mi ćemo to iskoristiti'. Imaju veoma dobre igrače kao šti su Embolo, Džaka, golman Zomer...", naveo je selektor petostrukog svjetskog prvaka.

Utakmicu je propustio Nejmar zbog povrede desnog skočnog zgloba na utakmici protiv Srbije.

"Naravno da Nejmar ima drugačije karakteristike od ostalih igrača. U magičnim trenucima on riješi utakmicu i mi se zapitamo šta je to uradio. Ekipi zaista nedostaje", naveo je Tite.

U poslednjem trećem kolu, Brazil će u petak od 20 časova igrati protiv Kameruna, a Švajcarska u isto vreme protiv Srbije.

Bonus video: