Kršenje pravila za dobar cilj nikada nije zločin, FIFA nije mogla da me blokira

Feri je tokom meča u ponedjeljak utrčao na teren noseći zastavu duginih boja i majicu na kojoj je pisalo "Spasimo Ukrajinu", kao i "Poštovanje za Iranke"

7388 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Navijač koji je na meču Svjetskog prvenstva u Kataru između Portugala i Urugvaja utrčao na teren sa zastavom duginih boja i majicom podrške Ukrajini i Irankama ocijenio je danas da kršenje pravila za dobar cilj "nikada nije zločin".

"Fifa je zabranila kapitenske trake dugine boje i zastave o ljudskim pravima na tribinama, blokirali su sve, ali mene ne. Kršenje pravila za dobar cilj nikada nije zločin", napisao je Italijan Mario Feri na Instagramu, nakon što je ranije danas pušten iz pritvora.

Feri je tokom meča u ponedjeljak utrčao na teren noseći zastavu duginih boja i majicu na kojoj je pisalo "Spasimo Ukrajinu", kao i "Poštovanje za Iranke".

"Proveo sam mjesec u ratu u Kijevu kao dobrovoljac i vidio koliko ovi ljudi pate", naveo je on i dodao da želi da pošalje "važne poruke", posebno za Iran "gdje ima prijatelje koji pate, gdje se žene ne poštuju".

Italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Feri pušten na slobodu nakon kratkog pritvora, kao i da neće snositi dalje posledice.

Mario Feri (35) je poznat po upadima na teren.

Tokom Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu istrčao je na teren na meču Belgije i Sjedinjenih Američkih Država sa majicom na kojoj je pisalo "Spasite djecu favela" i "Ćiro živi", u znak sjećanja na ubijenog navijača Napolija.

Mario Feri je fudbaler-amater, koji je ovu sezonu počeo u Tre Fioriju iz San Marina sa kojim je igrao kvalifikacije za Ligu konferencija.

Sada je igrač Kastel di Sangra.

Bonus video: