Rajs: Zaslužujemo više pohvala za igru na SP

Engleska je osvojila prvo mjesto u grupi B sa dvije pobijede i remijem i u osmini finala igraće protiv drugoplasiranog iz grupe A, selekcije Senegala

1289 pregleda 0 komentar(a)
Rajs, Foto: Reuters
Rajs, Foto: Reuters

Engleski fudbalski reprezentativac Deklan Rajs rekao je danas da bi njegova ekipa trebalo da dobije više pohvala za igru koju je prikazala u nezgodnoj grupi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nakon što su konkurenti za titulu Francuska i Argentina pretrpjeli šokantne poraze.

Engleska je osvojila prvo mjesto u grupi B sa dvije pobijede i remijem i u osmini finala igraće protiv drugoplasiranog iz grupe A, selekcije Senegala.

"Nisam očekivao da će Francuska sinoć izgubiti od Tunisa. Vidio sam rezultat, a bilo je još šokantnih rezultata na turniru. Ne možete da uzmete sve zdravo za gotovo. Zbog toga nam ide tako dobro i možda zbog toga ne dobijamo pohvale koje zaslužujemo", rekao je Rajs, prenio je Skaj.

"Mogli smo da se okliznemo u svakoj od tri utakmice u grupi, ali smo bili dobri u svakom meču. Vidjeli smo da su jake reprezentacije gubile, ali nismo došli u poziciju u kojoj bismo bili pod pritiskom. Uvek smo kontrolisali stanje u grupi", dodao je on.

Francuska, Njemačka, Argentina i Belgija su pretrpjele poraze u svojim grupama.

"Kada počneš da igraš protiv boljih ekipa, nivo igre se podigne. U takvim utakmicama želiš da igraš i da ih zauvijek pamtiš. Bićemo spremni za takve utakmice", naveo je Rajs.

Engleska je u Kataru već sad postigla više golova nego na prethodnim svjetskim prvenstvima, ne računajući 1966. i 2018. godinu.

"Ostale ekipe će gledati nas, u naš kvalitet ekipe. Ako pogledate naše napadače, imamo prvoklasne igrače, nevjerovatne talente. Takođe, u cijeloj ekipi imamo igrače koji su osvajali najvažnije trofeje. Mi smo jedna od najboljih ekipa ovdje, na nama je da to dokažemo na terenu", rekao je Rajs.

"Ekipe kao Francuska su osvojile Svjetsko prvenstvo i to konstantno rade. Sada mi to želimo da promijenimo. Svim tim velikim ekipama želimo da pokažemo da smo ovde. Nismo ovdje zbog osmine finala, već da odemo do kraja", dodao je Rajs.

Bonus video: