Hrvatska nastavila san u Kataru, Belgija nije dočekala pravog Lukakua

"Vatreni" se odbranili pred naletima "crvenih đavola" i sačuvali drugo mjesto u grupi F

12198 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vicešampion je eliminisao trećeplasiranog sa posljednjeg Mundijala.

Hrvatska ide u osminu finala nakon što je u direktnom duelu odigrala bez golova sa Belgijom - odbranila se, stigla do drugog mjesta u grupi F, iako je u drugom poluvremenu na koži osjetila kakva je sila Romelu Lukaku.

Da su Belgijanci od početka Svjetskog prvenstva mogli da računaju na napadača Intera možda bi danas slavili prolaz, ali je činjenica da je Lukaku sve što je stvorio u drugom poluvremenu protiv "vatrenih" i uprskao.

Nekada je kasnio za jedan, nekada za dva koraka, nekada jednostavno nije bio dovoljno svjež da makar jednu od tri velike prilike pretvori u pogodak koji bi "crvenim đavolima" donio plasman među 16 najboljih na svijetu.

Lukaku je pogodio i stativu, dva puta se slučajno našao u šansi, a posljednju je imao u 89. minutz kada je sporo reagovao nakon što je lopta preletjela nesigurnog Dejana Lovrena.

Imala je i Hrvatska nekoliko pokušaja, prednjačili su Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić udarcima iz daljine, ali kako je vrijeme odmicalo je bilo sve jasnije da tim Zlatka Dalića ne želi da rizikuje, iako bi pobjedom došao do prve pozicije.

Hrvatska - Belgija, SP Katar 2022.
foto: Sofascore

Hrvatska nastavlja san, a belgijski je reklo bi se završen upravo danas, jer velika generacija polako silazi sa velike scene.

Hrvatska, SP Katar 2022.
foto: Reuters

Eden Azar, Lukaku, Kevin de Brujne, Dris Mertens, Jan Fertongen, Tobi Alderveireld, Tibo Kurtoa... Pitanje je ko će od njih biti u nacionalnom timu i za naredno Evropsko prvenstvo, a kamoli za četiri godine na Mundijalu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: