Kapiten Son: Žrvtovali smo se za ovaj cilj; Santoš: Fudbaler Koreje naljutio Ronalda

Južna Koreja u osmini finala

8474 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Južna Koreja je nastavila put koji je počeo Japan - senzacionalnom pobjedom nad Portugalom 2:1 plasirala se u osminu finala Mundijala, kao drugoplasirana u grupi H.

"Kako smo i očekivali, bila je ovo teška utakmica, pogotovo stoga što smo vrlo rano primili gol. Ali, nismo ni u jednom trenutku odustali, svi su se žrtvovali za ekipu. Dugo sam čekao na ovaj trenutak... Vjerovao sam da možemo. Kao kapiten nisam obavio dobar posao, ali saigrači su mi čuvali leđa. Mnogo sam im zahvalan i ponosan na njih. Naš je cilj bio da uđemo u osminu finala i daćemo sve od sebe u sljedećoj utakmici", rekao je kapiten Hjong Min Son.

Portugalci su igrali u kombinovanom sastavu, imali su obezbijeđen prolaz dalje.

"Znali smo da Južna Koreja ima ekipu visoke klase. Oni su ostali čvrsto u igri. Pokušali smo nekoliko taktičkih varijanti s kontranapadima i stvorili nekoliko dobrih prilika. Na kraju utakmice smo izgubili organizaciju, Korejci su bolje kontrolirali igru, narušena nam je bila koncentracija i primili smo pogodak iz kontranapada, što može da se dogodi. Ljuti smo. Prvi smo u grupi, ali željeli smo da pobijedimo i odigramo bolje da bismo podigli samopouzdanje. Ovo nam je upozorenje", rekao je selektor Portugala Fernando Santoš.

Santoš je sredinom drugog dijela zamijenio Kristijana Ronalda, koji je ljut izašao sa terena.

"Što je razljutilo Ronalda? Razljutio je igrač Južne Koreje. On ga je vrijeđao i govorio mu da izađe. Zato je bio ljut, to je cijeli svijet vidio. Vidio sam njegovu komunikaciju s korejskim reprezentativcem i nemam nikakve sumnje oko toga. Taj igrač nije bio fizički nasilan, ali je njegov govor bio agresivan", kazao je Santoš.

Bonus video: