"Kad ne možemo mi, ne dajmo ni njima", bijesni Kavani slomio VAR monitor

Vratila su se sjećanja na 2010. godinu kada je u četvrtfinalnom duelu istih rivala Asamoa Đan pogodio prečku sa bijele tačke u finišu meča, da bi Urugvaj iz penal ruleta prošao u polufinale

13833 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Urugvaj je pobijedio Ganu 2:0, ali nije dočekao osminu finala - Južna Koreja je iznenadila Portugal (2:1) i prošla među 16 najboljih.

"Nema sumnje da smo učinili sve što smo mogli, ali konačni rezultat nije zavisio od nas. Tužni smo jer smo platili visoku cijenu", kazao je dvostruki strijelac Giorgian de Araskaeta.

Bilo je suza na kraju, Luis Suares je uplakan sišao sa najveće scene.

"Kroz 80 minuta imali smo rezultat koji nas vodi dalje. Imali smo brojne šanse da se osigurano, ali na kraju to nije bilo moguće. U posljednjih nekoliko minuta propustili smo četiri-pet prilika", rekao je selektor Dijego Alonso.

A Edinson Kavani, bijesan zbog odluka sudija da ne pregladaju spornu situaciju u finišu meča, slomio je VAR monitor dok je ulazio u svlačionice.

Gani je bio dovoljan bod, imala je penal na početku meča - promašio je Andre Aju.

Vratila su se sjećanja na 2010. godinu kada je u četvrtfinalnom duelu istih rivala Asamoa Đan pogodio prečku sa bijele tačke u finišu meča, da bi Urugvaj iz penal ruleta prošao u polufinale.

"To je fudbal, događa se. Da smo dali mislim da bismo ih 'ubili'. No, promašili smo i utakmica se promijenila. Znali smo da Urugvaju treba pogodak u posljednjim minutama za prolazak, ali saigračima sam rekao: 'Ako mi ne možemo dalje, ne dajmo ni njima'. Za mene je to bilo važno, ali ne zbog 2010. Mi smo nova generacija, oni iz 2010. više ne igraju. Bilio je ovo moje prvo SP, mnogo sam naučio. Plasiraćemo se i na sljedeće i bićemo bolji", rekao je defanzivac Gane Danijel Amarti.

Bonus video: