Skaloni: Iskrvarićemo; Arnold: Ovo je rat!

Zvučne izjave selektora Argentine i Australije pred večerašnji sudar u osmini finala na stadionu “Ahmad bin Ali” (20 sati)

4793 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor Argentinaca Lionel Skaloni požalio se na skraćeno vrijeme za oporavak od mečeva grupne faze uoči večerašnjeg nokaut-okršaja sa Australijom, ali je naglasio da je njegova reprezentacija spremna da iskrvari i izađe izvan zone komfora da bi se plasirala u četvrtfinale.

A kada selektor dvostrukog svjetskog šampiona, jedne od najvećih fudbalskih nacija, reprezentacije koja ima Lionela Mesija, kaže da je njegov tim spreman da “iskrvari” - onda je jasno da se ova Argentina ne šali.

Jedan od favorita za titulu u Kataru sastaje se protiv vjerovatno najvećeg autsajdera među 16 reprezentacija koje su ostale na Mundijalu - sudar Argentine i Australije na stadionu “Ahmad bin Ali” počinje u 20 sati.

”Igrali smo protiv Poljske u srijedu veče, otišli smo na spavanje u 4 ujutru. To je apsolutno ludilo i ima uticaja kada igrate utakmicu već za 48 sati. Australija je igrala istog dana kao i mi, ali u 16 sati. Uprkos tome, sremni smo da ‘polomimo glave’, da iskrvarimo ako treba, samo da pobijedimo i prođemo dalje”, kazao je Skaloni.

Lionel Skaloni
Lionel Skalonifoto: Reuters

Podjela na favorite i autsajdere ne važi na ovom Mundijalu, poruka je selektora “gaučosa”.

”Vidjeli smo šta se dogodilo sa Njemačkom i Belgijom u grupi, ali to nije iznenađujuće. Kažu ljudi da velike reprezentacije zaslužuju da budu u sljedećoj fazi, ali to se ne dešava uvijek.”

Anhel di Marija je iz posljednjeg meča u grupi protiv Poljske izašao sa povredom i pod znakom pitanja je za večerašnji duel.

”Kaže da se osjeća dobro i da će moći da igra, ali nemamo jasnu sliku. Vidjećemo”, ističe Skaloni, koji se neće libiti da krilnog fudbalera Juventusa ostavi na klupi.

”Ako ste vidjeli naše utakmice, znate da ne igram uvijek sa istim igračima. Fokusiram se na svaki meč i prilagođavam tim za tu utakmicu. Vrlo rijetko sam ponavljao početnih 11”.

Argentina, grafik
foto: Graphic News

Australija je prvi put u nokaut fazi od 2006. godine, kada je u osmini finala umalo eliminisala reprezentaciju koja je osvojila taj Mundijal - Italiju.

Reprezentacija “sokeruza” koju je vodio Gus Hidink, za koju su igrali Tim Kejhil, Mark Viduka, Hari Kjuel... mnogo je, međutim, jača od današnje...

”U nastavku takmičenja moramo da odbacimo oznaku ‘favoriti’, toga više nema. Protiv Australije će biti slično kao protiv Poljske - mi ćemo imati loptu, oni će se braniti, ali moramo da budemo oprezni. Imaju brze fudbalere, imaju i visoke centralne bekove - ne bismo smjeli da pravimo prekršaje u opasnoj zoni”, kazao je vezista “gaučosa” Rodrigo de Paul.

Euforija u Australiji nakon senzacionalne pobjede nad Danskom i plasmana u osminu finala još traje, a na krilima opštenarodnog slavlja “sokeruzi” će pokušati da iznenade još većeg favorita - Australiju.

”Ovo je rat”, dodatno je u najavi utakmice “zapalio” naciju selektor Australije Grejem Arnold.

”Uz sav respekt prema Argentini, ali ovo je 11 na 11, 10 plavih majica protiv 10 žutih košulja, i to je bitka”, rekao je Arnold na konferenciji za novinare.

Grejem Arnold
foto: Reuters

”Rat je, i mi se moramo boriti svim raspoloživim snagama, pobrinuti se da momci budu u odličnoj fizičkoj formi, odličnoj mentalnoj formi, da imaju sjajnu energiju, da rasplamsaju plamen”.

Arnold je igrao za Australiju u mečevima interkontinentalnog baraža protiv Maradonine Argentine 1993. godine - “gaučosi” su uz mnogo muke tada slomili “sokeruze”.

”Argentina je veliki motiv i vidjećete najbolje od svakog igrača Australije na terenu. Treba uključiti i mozak, i to svake sekunde”, istakao je Arnold.

Pobjednik duela Argentina - Australija igrače u četvrtfinalu sa boljim iz prvog para osmine finala Holandija - SAD.

Bonus video: