MUNDIJAL Brazil pokazao zašto je prvi favorit

Brazilci savladali Južnu Koreju 4:1, a u četvrtfinalu će igrati protiv Hrvatske, koja je boljim izvođenjem penala izbacila Japan

81906 pregleda 97 komentar(a)
Foto: Reuters/Carl Recine
Foto: Reuters/Carl Recine
Ažurirano: 06.12.2022. 07:01h
Završeno
21:50h

Kraj na stadionu „974” - Brazil je savladao Južnu Koreju 4:1 i pokazao zašto je prvi favorit za osvajanje Zlatne boginje.

Vinisijus Žunior je pogodio već u 7. minutu, a u 36. je bilo čak 4:0, nakon što su precizni bili i Nejmar iz penala, te Rišarlison i Lukas Paketa poslije sjajnih akcija.

Nakon što je utakmica riješena, Titeov tim je svjesno spustio ritam, da bi se čuvao za četvrtfinale protiv Hrvatske, a Koreanci igrali za ponos i golom Seung-Ho Paika u 76. minutu ga i sačuvali.

21:28h

Rafinja je propustio dvije šanse za 5:0, a onda je i Koreja imala šansu da zatrese mrežu Alisona. Drugo poluvrijeme je daleko manje zanimljivo od prvog.

21:06h

Prva šansa za Koreju. Heung-Min Son je pobjegao po lijevoj strani, ali mu je Alison ramenom odbranio.

20:50h

Poluvrijeme na stadionu „974”, Brazil vodi 4:0, a mogao je i više, jer je Rišarlison u nadoknadi imao zicer, a malo ranije i Paketa.

20:36h

Ako ste se pitali zašto je Brazil glavni favorit za osvajanje Mundijala, prestanite - "karioke" lete i u 36. minutu, nakon gola Lukasa Pakete nakon asistencije Vinisijusa Žuniora vode 4:0 protiv Južne Koreje.

20:16h

Sjajan šut He-Čan Hvanga u 17. minutu sa 20-ak metara, ali je Alison fenomenalno odbranio.

19:11h

U odnosu na meč sa Srbijom na startu, kada je Tite imao na raspolaganju sve igrače, samo jedna promjena u sastavu Brazila - umjesto povrijeđenog Aleksa Sandra, na terenu će biti Eder Militao.

Štoper Reala će igrati na desnom beku, a drugi povratnik Danilo će na lijevu stranu umjesto saigrača iz Juventusa.

Pozicija lijevog beka je boljka za Brazilce, jer je povrijeđen i Aleks Telješ, a šampionat je završen i za napadača Arsenala, Gabrijela Žezusa.

19:06h

Kim, Kim, Kim, Kim i Kim. Zvuči kao šala, ali je to postava Južne Koreje opet, jer golman i četiri odbrambena igrača imaju isto prezime.

19:03h

U 20 časova počinje meč Brazil - Južna Koreja, a sjajna vijest za navijače "selesaoa" je što će u timu od starta biti Nejmar, koji je zbog povrede propustio duele sa Švajcarskom i Kamerunom.

18:42h

Kraaaaaj!!! Hrvatska je u četvrtfinalu, Pašalić je rutinski pogodio za 3:1, ukupno 4:2. Heroj nacije je Dominik Livaković, jer je odbranio tri penala Japancima i podsjetio na kolegu Danijela Subašića, koji je prije četiri godine isto uradio u osmini finala protiv Danske.

Japanci su odigrali sjajno, poveli golom Daizena Maede u 43. minutu, ali je u 55. minutu izjednačio Ivan Perišić.

Do kraja su oba tima imala po nekoliko šansi, ali nisu mogli do mreže Livakovića, odnosno Gonde.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je u produžecima zamijenio „senatore” Modrića, Kovačića i Perišića, ali je odabrao prave izvođače penala, ne računajući Livaju, koji je previše nonšalantno šutirao.

Srećom po „vatrene”, golman Dinama Livaković je dokazao kakva je klasa i odveo svoj tim u četvrtfinale, gdje čekaju pobjednika meča Brazil - Južna Koreja.

Izmjena: 19:21h
18:42h

Livaković brani i Jošidi!!!

18:40h

Asano prvi vara Livakovića, ali Livaja pogađa stativu. Previše nonšalantno je šutirao.

18:39h

Opet Livaković!!! Sad je zaustavio i šut Mitome. Brozović to koristi, ogromna prednost nakon dvije serije za Hrvate.

18:38h

Hrvatska vodi 2:1 nakon prve serije penala, precizan je Vlašić.

18:37h

Minamino je loše šutirao, Livaković brani!

18:35h

Prvi će šutirati Japanci.

Bonus video: