Samba u Kataru - Brazil se poigravao sa Južnom Korejom i poslao moćnu poruku rivalima

Titeova kaznena ekspedicija, koja je u posljednje tri godine upisala 26 pobjeda, četiri remija i samo dva poraza (u finalu Kopa Amerike od Argentine 1:0 i u nebitnom meču od Kameruna u petak), pokazala je zašto je glavni kandidat za titulu na Mundijalu u Kataru

3696 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters/Carl Recine
Foto: Reuters/Carl Recine

Stadion čudnog imena „974”, prvi rasklopivi u istoriji svjetskih prvenstava, svjedočio je rapsodiji selekcije koja je rekorder po broju šampionskih titula. I koja je najavila frontalni napad na šestu Zlatnu boginju - Brazil se igrao protiv Južne Koreje, tresao mrežu nesrećnog Seung-Gju Kima u 7, 13, 29. i 36. minutu i utjerao planeti strah u kosti pobjedom 4:1.

Titeova kaznena ekspedicija, koja je u posljednje tri godine upisala 26 pobjeda, četiri remija i samo dva poraza (u finalu Kopa Amerike od Argentine 1:0 i u nebitnom meču od Kameruna u petak), pokazala je zašto je glavni kandidat za titulu na Mundijalu u Kataru.

Rafinja je u 7. minutu probio po desnoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, koju su promašila trojica Koreanaca i dvojica Brazilaca, ali je došla do Vinisijusa Žuniora, a as Reala smireno majstorski pogodio dalji ugao.

Praktično tek što se krenulo s centra, Rišarlison se ušunjao ispred Gu-Sung Čoa, koji je naivno napravio penal, a Nejmar nadmudrio Kima za 2:0.

U 29. minutu najljepša akcija na meču - Rišarlison je oteo loptu rivalima i žonglirao glavom, a onda su i štoperi „selesaoa” dokazali kakvi su majstori, jer su Markinjoš i Tijago Silva brzo razmijenili pasove, da bi napadač Totenhema krunisao ono što je i započeo golom za 3:0.

Već sedam minuta kasnije je Lukas Paketa pogodio nakon još jedne divne akcije i asistencije Vinisijusa.

U 2. poluvremenu je Brazil malo usporio, Rafinja propustio dvije šanse da se i peti član napadačkog kvinteta upiše u listu strijelaca, a Azijati iskoristili šansu, oslobodili se pritiska i napravili nekoliko problema Alisonu.

Golman Liverpula je prvo ramenom odbranio zicer Heung-Min Sonu, potom još jednom strepio, ali u 76. minutu nije mogao ništa, kada je rezervista Seung-Ho Paik sjajno šutirao sa 20-ak metara.

Brazil će u četvrtfinalu igrati sa Hrvatskom, koja je boljim izvođenjem penala izbacila hrabri Japan.

Kostur SP u Kataru
foto: Sofascore

Bonus video: