Nejmar: Plakao sam poslije povrede, sanjamo titulu

Nejmar je sinoć u Dohi postigao gol u pobjedi Brazila protiv Južne Koreje 4:1 u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru

3449 pregleda 0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters

Brazilski fudbalski reprezentativac Nejmar rekao je da je "cijele noći plakao" kada je povrijedio desni skočni zglob zbog čega je morao da propusti dvije utakmice grupne faze na Svjetskom prvenstvu i da ekipa sanja o tituli u Kataru.

Nejmar je sinoć u Dohi postigao gol u pobjedi Brazila protiv Južne Koreje 4:1 u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Bio sam veoma uplašen pošto sam zaista vjerovao u sebe poslije dobrog starta sezone. Kada se povrijedite na takav način to je vrlo bolno", rekao je Nejmar za televiziju Globo.

Nejmar je povrijedio desni skočni zglob u utakmici protiv Srbije, prvoj na Mundijalu u Kataru, koju je Brazil dobio sa 2:0. On je zbog povrede propustio preostale dvije utakmice u grupi G, protiv Švajcarske (1:0) i Kameruna (0:1).

"Plakao sam cijelu noć poslije toga, ali na kraju je sve ispalo dobro. Vrijedjelo je ostati sljedeći dan od 11 sati sa fizioterapeutom, a onda i dan poslije", dodao je Nejmar.

On je sinoć postao treći brazilski reprezentativac koji je postigao golove na tri različita Mundijala, poslije Pelea i Ronalda.

"Ponosan sam što sam dostigao rekorde koje nisam mogao da zamislim", naveo je 30-godišnji fudbaler Pari Sen Žermena.

On je imao problema sa povredama na svjetskim prvenstvima. U Brazilu 2014. godine povrijedio je leđa u četvrtfinalu i nije igrao u polufinalu i porazu od Nemačke 7:1. Četiri godine kasnije za turnir u Rusiji tek se vratio od povrede stopala i nije prikazao dobru igru, a Brazil je u četvrtfinalu izgubio od Belgije 2:1.

"Ovog puta vrijeme je da odemo dalje. Sanjamo o titulu, naravno, ali moramo da idemo korak po korak. Ostale su još tri utakmice, spremni smo i koncentrisani da osvojimo trofej", rekao je Nejmar.

On je želio da pošalje poruku legendarnom sunarodniku Peleu, koji boluje od raka i nalazi se u bolnici u Sao Paolu.

"Teško je pričati o tome, ali želim mu sve najbolje, da se oporavi što pre. Nadam se da smo mu pobjedom donijeli utjehu", rekao je Nejmar.

Bonus video: