Fifa kaznila Hrvatsku, Srbiju i Saudijsku Arabiju

Odluku je donijela Disciplinska komisija Fife

24488 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS), Fudbalski savez Srbije (FSS) i Fudbalski savez Saudijske Arabije.

Hrvati su kažnjeni sa 50.000 švajcarskih franaka zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade. Dio hrvatskih navijača je na toj utakmici vrijeđao kanadskog golmana Milana Borjana.

"HNS je kažnjen novčanom kaznom od 50.000 švajcarskih franaka zbog kršenja člana 16. Disciplinskog kodeksa Fife (upotreba riječi i predmeta za prenošenje poruke koja nije primjerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tokom utakmice protiv Kanade," objavila je FIFA.

Srbija je kažnjena sa 20.000 franaka zbog "kršenja člana 11. Disciplinskog kodeksa Fife i člana 4. Pravilnika za Fifa Svjetsko prvenstvo 2022. u vezi sa zastavom istaknutom u svlačionici nakon utakmice s Brazilom."

Nakon utakmice protiv Brazila u svlačionici koju je koristila srpska reprezentacija okačena je zastava na kojoj je mapa Kosova obojenog u boje srpske zastave, uz slogan: "Nema predaje."

Fudbalski savez Saudijske Arabije dobio je dvije novčane kazne od po 15.000 franaka zbog nedoličnog ponašanja igrača koji su zaradili šest žutih kartona tokom susreta protiv Argentine i Meksika.

Bonus video: