Tadić: Dobro je što će Piksi ostati selektor

Fudbalska reprezentacija Srbije je takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Kataru završila poslije grupne faze, osvojivši 29. mjesto

3676 pregleda 6 komentar(a)
Tadić, Foto: Reuters
Tadić, Foto: Reuters

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je danas da je "odlično za sve" što će Dragan Stojković i poslije Svjetskog prvenstva u Kataru ostati na klupi nacionalnog tima.

"Mislim da će ovo biti prvi put poslije dugo vremena da će ostati isti selektor poslije nekog velikog takmičenja i to je odlično za ekipu i za sve u sistemu", rekao je Tadić u intervjuu za Mozzart sport.

Fudbalska reprezentacija Srbije je takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Kataru završila poslije grupne faze, nakon što je upisala samo jedan bod poslije poraza od Brazila i Švajcarske i remija sa Kamerunom.

"Teško je dati pravu ocjenu pošto je bilo i dobrih i loših stvari. Postići pet golova, najviše u našoj grupi je jako dobar podatak, ali primiti osam je jako mnogo da bi se prošlo dalje. U odnosu na prikazano i učinjeno rekao bih da se nalazimo negdje na sredini što se tiče skale od jedan do pet", rekao je Tadić.

On je istakao da je nacionalni tim "definitivno" trebalo da se bolji brani, ali i dodao da tu ne misli samo na odbrambene igrače.

"Odbrana počinje od napada, a isto tako i napad od odbrane. Ali realno gledano, primali smo jako naivno golove i uglavnom smo imali minimum pet igrača iza lopte što je dobro. Međutim, morali smo da budemo bolje postavljeni i da više komuniciramo između sebe, da možemo odmah da oduzmemo loptu. Mislim da je to jedna od jako bitnih stavki koju moramo da popravimo", rekao je on.

Tadić je naveo i da je činjenica da je tim Dragana Stojkovića imao problema sa povredama, odnosno da Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nisu odigrali utakmicu skoro mjesec dana, a da je Filip Kostić bio bez treninga više od deset dana.

"Sigurno da igrač malo ispadne iz ritma kada se tako nešto desi i da mu treba vremena da se vrati u pravi ritam. Pogotovo ako moraš da igraš 90 minuta. Oni su jaki momci i navikli su da igraju i sa bolovima. Pomogli su koliko god su mogli. A, već sam rekao u čemu treba tražiti razloge što rezultati nisu bili drugačiji, uz činjenicu da je zaista bilo dosta muke sa povredama", rekao je Tadić.

Na konstataciju Tadić je rekao: "Videćemo".

"Fizički se super osjećam, uvijek najviše pretrčim i brzo se oporavim, pa što se toga tiče - zadovoljan sam... Ali, vidjećemo, hoću da igram, jer uživam u igri i da prije svega pomognem reprezentaciji i klubu, to je najbitnije", rekao je on.

Svjetsko prvenstvo u Kataru se približava kraju, na redu su utakmice četvrtfinala, a Tadić ima svoje favorite.

"Mislim da će Brazil ili Francuska na kraju biti najbolji", zaključio je kapiten Srbije.

Bonus video: