Dalić: Bolje bi bilo da sa Brazilom igramo u finalu

“Rekao sam da su najbolji na ovom SP-u. Brzi, energični. Raznovrsniji od svih. Opasni su sa svih strana"

6589 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Hrvatske sjutra (16) protiv Brazila igraju četvrtfinalni meč Mundijala u Kataru.

Selektor "vatrenih", Zlatko Dalić kaže da je veliki izazov, ali da njegova ekipa nema šta da izgubi.

"Ovo će biti najzahtjevnija utakmica za nas, kao finale u Moskvi. Izazov veliki. Ovo je zaista utakmica na nivou finala, ali rano nam je došla. To je tako... Bolje bi bilo da se sastajemo u finalu, ali nemamo mi mnogo toga da izgubimo”, rekao je Dalić.

Selektor Hrvatske je gledao meč Brazila i Srbije.

“Gledali smo tu utakmicu i onda smo ponovo gledali snimak. Srbija je sjajno paririala sat vremena. Dobro je bila postavljena i borila se, ali su onda upali u zamku gdje su počeli da budu nervozni. Ušli su u nervozu kad su došle neke situacije koje Srbiji nisu išle u korist. Dok Brazil nije dao gol, situacija je bila ravnopravna. Nakon prvog gola, Srbija nije više mogla da prati taj ritam i tu je pala. A to je baš ono što mi ne smijemo da napravimo i što ne smije da nam se desi. Ne smijemo da dozvolimo nervozu i borbu protiv samog sebe”, objasnio je Dalić.

Očekuje da njegova ekipa, prije svega, bude disciplinovana.

“Moramo da budemo disciplinovani i svaki put da se vratimo u našu formaciju i naš blok. Moramo da čekamo i da bolje čuvamo loptu kad se otvaramo. Baš smo gledali način na koji se Srbija organizovala i to je izgledalo dobro dok nije primila gol”.

Dalić smatra da je Brazil najbolja ekipa u Kataru.

“Rekao sam da su najbolji na ovom SP-u. Brzi, energični. Raznovrsniji od svih. Opasni su sa svih strana. Moramo da budemo jako oprezni, oni koriste sve šablone. Ako im damo prostor, ako se raširimo, imaćemo problem. Rade i visoki presing ako izgube loptu. Ako je ne osvoje, ulaze u problem. I to želimo da iskoristimo. Da ne ispadamo iz bloka, da pomažemo jedni drugima i ne damo im previše prostora", ponavlja se Dalić.

Bonus video: