Dva Martinesa sačuvala argentinski san

Velika drama i plasman "gaučosa" u polufinale, gdje ih čeka Hrvatska

4491 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Osamdeset minuta dominacije nije bilo dovoljno Argentini da na lakši način dođe do polufinala, nakon 120 je tresla zajedno sa skoro 50 hiljada svojih navijača, a skoro u jedan sat iza ponoći u Kataru slavila je kao da je - osvojila toliko čekanu titulu prvaka svijeta.

"Gaučosi" su među četiri najbolje ekipe na Mundijalu poslije drame kakvu može da režira samo fudbal - slavila je na penale (6:5, regularni tok 2:2), Lionel Mesi je nastavio da sanja veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu, a dva Martinesa - golman Emilijano i napadač Lautaro - učinili da Argentinci shvate da nije samo as Pari Sen Žermena neko ko može da bude junak.

"Kakav stres, kakva noć", izustio je vezista Leandro Paredes.

SP Katar 2022.
foto: Sofascore

Argentina je dugo rutinirala protivnika, vodila 2:0 nakon golova Moline i Mesija iz penala, a kada je Luj van Gal uveo u igru napadača Veghorsta sve se promijenilo - stameni fudbaler je smanjio, onda i izjednačio u 101. minutu i spriječio Argentinu da dođe do već viđenog plasmana u polufinale.

Oko 45 minuta kasnije je, ipak, tim Lionela Skalonija dobio šta je želio i zaslužio.

Emilijano je odbranio dva šuta sa 11 metara, a Lautaro iz druge meč loppte Argentini osigurao derbi sa Hrvatskom u polufinalu...

Bonus video: