Aerodromi Crne Gore zlatni sponzor COK-a, 50 hiljada eura za godinu - Vijesti.me

Aerodromi Crne Gore zlatni sponzor COK-a, 50 hiljada eura za godinu

Ugovor o sponzorstvu na godinu dana, vrijedan 50 hiljada eura, potpisali su izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić i predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Danilo Orlandić i Dušan Simonović, ugovor Aerodromi CG i COK
Danilo Orlandić i Dušan Simonović, ugovor Aerodromi CG i COK (Foto: prcentar.me)

Aerodromi Crne Gore novi su zlatni sponzor Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Ugovor o sponzorstvu na godinu dana, vrijedan 50 hiljada eura, potpisali su izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić i predsjednik COK-a Dušan Simonović.

„Ovo je za godinu dana sponzorstvo. Generalni ugovor jeste do Tokija, ali aneks ugovora pravimo svake godine i nadam se da ćemo biti i iduće godine u prilici to da uradimo“, precizirao je Simonović.

Aerodromi CG - COK ugovor
Aerodromi CG - COK ugovor(Foto: prcentar.me)

Orlandić je podsjetio da Aerodromi Crne Gore već dugo imaju uspješnu saradnju sa COK-om koji je, kako je naveo, krovna organizacija za sve sportske organizacije i sportiste u Crnoj Gori.

„Vjerujem da je ovo samo još jedan korak u postizanju boljih rezultata na Olimpijskim igrama i svim ostalim manifestacijama koje zajednički podržavamo. Takođe, vjerujem da će Tokijo 2020. godine da donese nove medalje za našu državu i vjerujem da će ostali privredni subjekti i država imati osjećaja za potrebe COK-a“, istakao je Orlandić.

On je ocijenio da je, u narednom periodu, potrebno programski dodatno osnažiti razvoj mladih sportista u Crnoj Gori i dati im, kako je rekao, još veću priliku.

„Aerodromi Crne Gore će u narednom periodu još više ulagati u sportske organizacije i sport u Crnoj Gori“, poručio je Orlandić, koji smatra da "država mora mnogo više da uradi da privredne subjekte u privatnom i državnom vlasništvu oslobodi od određenih poreskih davanja da bi, kako je kazao, mogli više sredstva da ulažu u sportske i kulturne manifestacije".

Govoreći o pravima i obavezama koja proističu iz ugovora, Simonović je rekao da su ona precizno posložena.

„Uglavnom se odnose na to da je naša obaveza da na svim aktivnostima reklamiramo Aerodrome Crne Gore, kao što smo do sada činili, da podržimo njihove akcije sa prisustvom naših sportista i svojim lično prisustvom i niz drugih aktivnosti koje možemo zajedno uraditi u okviru naših aktivnosti“, pojasnio je Simonović, i istakao da je obaveza koja proističe iz ugovora i da COK vodi na Olimpijske igre u Tokiju dvoje ljudi iz Aerodroma Crne Gore.

Potpisivanju sponzorskg ugovora prisustvovali su rukometašica Ana Milačić i karatista Mario Hodžić, kao i zlatni olimpijac Igor Vušurović.