Betis šokirao Barsu u goleadi na Nou kampu, Real prišao na četiri boda

Barsa je prvi put nakon više od 15 godina primila četiri gola na Nou kampu
51 pregleda 0 komentar(a)
Betis, Foto: Reuters
Betis, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2018. 21:52h

Betis je šokirao Barselonu na "Nou kampu".

Ekipa Kike Setjena koji forsira istu fudbalsku filozofiju u napadima kroz posjed, pokazala je dovoljno klase da iznese tešku utakmicu i pogodi četiri puta gol velikog favorita. I to na njegovom terenu.

"Zeleni" su slavili sa 4:3, nakon što su do poluvremena dva puta pogodili gol Barse.

Prvo Žunior u 20. minutu, a veteran Hoakin u 34. što je bio njegov peti gol Barsi u karijeri, najviše u istoriji Betisa.

U nastavku je Barsa smanjila golom Mesija sa penala u 67. ali je nade domaćinu da može do preokreta ubio Argentinac doveden iz Pari Sen Žermena, Lo Selso, četiri minuta kasnije.

U 79. Vidal je smannjio prednost, ali je crveni karton Rakitiću u 81. i novi gol Betisa preko Kanalesa dva minuta kasnije značio sigurne bodove ekipi iz Sevilje.

Mesi je drugim golom u četvrtom minutu nadoknade samo popravio ličnu statistiku, nakon prvog povratka na teren od 20. oktobra i loma ruke u duelu sa Seviljom.

Barsa je prvi put još od 2008. godine i ere Luja van Gala primila gol na deset uzastopnih domaćih utakmica u prvenstvu (tada je primala na 12 zaredom).

Prvi put od aprila 2003. i poraza od Deportiva (4:2), Barsa je primila četiri gola na svom terenu. I Barsa je prvi put izgubila a da je Mesi postigao dva pogotka!

A Real Santjaga Solarija je prvi put pod njegovom palicom primio gol, tačnije dva, ali "merengesi" nijesu strahovali.

Slavili su sa 4:2 protiv Selte u Vigu, i prišli su Barsi na svega četiri boda.

Benzema, autogol Kabrala, Ramos sa penala i evrogol Sebaljosa su trasirali trijumf gostima, dok su za domaćina golove dali Maljo i Mendes u četvrtom minutu nadoknade.

Barsa je ostala lider ali sa 24 boda, sa bodom manje prate je Sevilja, Atletiko i Alaves, koji je u prvom duelu dana bio bolji od Ueske sa 2:1.

Sevilja je golovima Merkada i Ben Jadera, oba nakon asistencije Banege, preokrenula protiv Espanjola i slavila je sa 2:1. Viljareal je remizirao na gostovanju Rajo Valjekanu (2:2).

Bonus video: