Bokan odbio Džikićevu ostavku pred meč istine u Baru

Srpski stručnjak je juče pripremao tim za meč u „Topolici”, a pobjeda na mjestu gdje je Budućnost u junu prvi put ostala bez titule u nezavisnoj Crnoj Gori bi mogla da preokrene stvari
193 pregleda 52 komentar(a)
Dragan Bokan i Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Dragan Bokan i Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2018. 09:08h

Devet utakmica na kojima nisu bili favoriti, devet poraza košarkaša Budućnost Volija. Nakon šestog u isto toliko mečeva u Evroligi, u petak veče od Žalgirisa u „Morači”, Aleksandar Džikić je, kako nezvanično saznajemo, htio da ode sa klupe, ali ga je predsjednik Dragan Bokan ubijedio da ostane i vodi šampiona ABA lige u večerašnjem derbiju 7. kola sa Mornarom u Baru.

Ali, ako prvak Crne Gore u reprizi finala plej-ofa Erste Superlige opet bude uspješniji i nanese Podgoričanima čak 10. poraz u sezoni koja je tek počela, vjerovatno će Džikić otići sa užarene klupe...

Srpski stručnjak je juče pripremao tim za meč u „Topolici”, a pobjeda na mjestu gdje je Budućnost u junu prvi put ostala bez titule u nezavisnoj Crnoj Gori bi mogla da preokrene stvari.

"Utakmica je vrlo bitna i za jedne i za druge i predstavlja više od nekih drugih duela. Uspjeh na utakmici je usko povezan sa odbrambenim zadacima, moramo da zaustavimo njihovu otvorenu igru. Naša situacija je takva kakva jeste, moramo da igramo dalje i da se borimo do kraja", rekao je Džikić.

Budućnost je izgubila četiri od posljednjih pet mečeva sa Mornarom - jedan u završnici Superlige, a potom je u finalu poražena sa 3:1. Na tim susretima Podgoričani nisu znali kako da zaustave šutere barske ekipe, što će im i ovog puta biti problem, pogotovo ako izabranici Mihaila Pavićevića uđu u seriju.

"Očekuje nas težak meč, derbi. Uvijek je teško igrati u Baru, pogotovo što su igrači Mornara imali više dana za pripremu meča. Mislim da smo dovoljno iskusni da možemo da kontrolišemo ritam utakmice, što je najvažnije protiv Barana", naglasio je Filip Barović.

Ko bi mogao da bude sljedeći? Slobodno dosta „jugovića”, Plasa, Zuros...

Ako Aleksandar Džikić ode, što bi nakon poraza od Mornara bilo gotovo izvjesno, uprava Budućnosti bi imala nezahvalnu ulogu da traži trenera koji bi pristao da usred sezone preuzme uzdrmanu ekipu. Veliko je pitanje da li bi iko od ozbiljnijih stručnjaka došao, jer bi morao da riješi nagomilane probleme u timu, prije svega sa promašenim pojačanjima...

Na tržištu, doduše, ima nekoliko zanimljivih imena. Možda bi i prvi pik bio Saša Obradović, koji se prije nekoliko dana rastao sa Lokomotivom Kubanj. Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac je kao igrač već bio u Budućnosti, koju je neslavno napustio 2001. godine, nakon što je na treningu nokautirao Milenka Topića.

Bez klupskog angažmana je od završnice prošle sezone i Aleksandar Đorđević. Legenda srpske i jugoslovenske košarke vodi reprezentaciju Srbije, ali je uporedo bio i trener Bajerna i mogao bi da preuzme neki klub ako bi bio zainteresovan.

Od trenera sa ovog govornog područja su slobodni i Jasmin Repeša, Velimir Perasović i Aleksandar Trifunović, a od evropskih je najzvučnije ime Đoana Plase, bivšeg trenera Reala, Kahasol Sevilje, Žalgirisa i Unikahe.

Bez klupskog angažmana je i nekadašnji trener Budućnosti, Ilijas Zuros, koji je od odlaska iz Podgorice u finišu sezone 2015/2016. vodi samo reprezentaciju Gruzije.

Bonus video: