Bronza za Nebojšu Gardaševića, na kraju tri medalje za crnogorske takmičare

Gardašević je bronzu osvojio u kategoriji do 81 kg, i tako ponovio isti rezultat iz prošle godine, kada je osvojio bronzu na Univerzitetskom prvenstvu Evrope za borilačke sportove, takođe u Koimbri.
150 pregleda 2 komentar(a)
Nebojša Gardašević, Foto: Studentski sportski savez Crne Gore
Nebojša Gardašević, Foto: Studentski sportski savez Crne Gore
Ažurirano: 25.07.2018. 20:32h

Još jedan džudista osvojio je medalju na Evropskim univerzitetskim igrama u Koimbri.

Nakon jučerašnjeg zlata Marka Gušića, danas je bronzu osvojio Nebojša Gardašević u kategoriji do 81 kg, i tako je ponovio isti rezultat iz prošle godine, kada je osvojio bronzu na Univerzitetskom prvenstvu Evrope za borilačke sportove, takođe u Koimbri.

Gardašević je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je savladao domaćeg takmičara Eduarda Diaza, a u trećem Galstijana Tigrana iz Litvanije. U polufinalu je naš takmičar izgubio od Poljaka Damjana Švarnovjeckija. U meču za bronzu Nebojša je iponom savladao Guilaumea Pavu iz Švajcarske.

Lazar Daković je u kategoriji do 100 kg poražen u prvom kolu od Bjelorusa Pavela Kliučnikaua, pa zatim i u repasažu domaćeg takmičara Pedra Silve.

Jovana Nikić je u kategoriji +78 kg trijumfovala u prvom kolu protiv Britanke Sangole Deborah, a izgubila u drugom kolu od njemačke takmičarke Rahel Krauze, a kasnije i u repasažu od Marije Kandratjuceve iz Bjelorusije, pa se naša takmičarka morala zadovoljiti sedmim mjestom.

Time su igre, koje završavaju 28 jula, završene za naše studente, uz tri medalje.

Pored dvije medalje u džidou, srebrno odličje je osvojila Slobodanka Gurešić u para stonom tenisu.

.

Bonus video: