Budućnost u Norveškoj: Nije Larvik što je nekad bio...

Rukometašice Budućnosti danas (18.15) gostuju velikom rivalu
99 pregleda 0 komentar(a)
Kristina Laslo, Foto: Boris Pejović
Kristina Laslo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.10.2018. 07:14h

Prije nekoliko sezona, gostovanje Larviku je bio najteži dio evropskih odiseja rukometašica Budućnosti. O tome govori i teški poraz 16. marta 2013. godine (28:16), ali se od tada situacija promijenila, jer je od tog susreta najtrofejniji crnogorski klub upisao remi i četiri vezane pobjede. Bilo bi čudo da ne ostvari i petu, jer jedini evropski šampion iz najdominantnije rukometne nacije nije jak kao nekad. Naprotiv. O tome svjedoče i rezultati na posljednje tri utakmice - na poraz od drugoligaša Sole u Kupu Norveške (28:25), nadovezali su se dvocifreni minusi protiv Meca (31:20) i Vajpersa (33:19).

- Igrali smo mnogo utakmica u Larviku, koji više nema zvijezda kao prije, ali to je norveška škola rukometa i ima vrlo istrajne igračice. U krizi je rezultata i tražiće naš maksimum, ali vjerujem da smo spremni za prvu pobjedu na strani i dobru energiju pred još teža gostovanja - rekao je Dragan Adžić pred današnji meč (18.15 časova).

A to teže gostovanje, vjerovatno i najteže u prvoj fazi, već je narednog vikenda protiv Meca.

7 pobjeda u 15 međusobnih mečeva protiv Larvika ima Budućnost. I norveški tim je slavio sedam puta, a samo je jedan susret završen neriješenim rezultatom. Podgorički klub je uspješniji u velikim utakmicama - savladao je Norvežanke u finalu fajnl-fora 2015. godine, a po jednom ih je izbacio u polufinalu i četvrtfinalu. Larvik je na putu ka jedinoj tituli, 2011. godine, sa dva trijumfa eliminisao Budućnost

- Želja nam je da upišemo oba trijumfa u ova dva meča, a u Mecu većina vrhunskih ekipa nije odavno pobijedila. Za tu utakmicu nam je potrebna dobra igra u Larviku, energija i za stepen veća forma u odnosu na prvi meč. Ako tako bude, onda je sve na nama.

Budućnost je prije sedam dana savladala Odenze u „Morači” (31:28), ali još nije pokazao ni djelić onoga što može. To je i razumljivo, znajući sa kakvim problemima se suočio tokom priprema.

- Zadovoljni smo kako je tim izgledao na prvoj utakmici. Nakon analiza znamo koje su nam bile slabosti, zašto su se desile i imamo način kako da ih izostavimo. Sa pravom energijom smo stigli u Norvešku, sa dobrim zdravstvenim stanjem igračica i možemo da napravimo korak ka željenoj formi - poručio je trener Podgoričanki. Ivona Pavićević poštuje današnjeg rivala.

- Biće veoma težak meč, ali vjerujem da ćemo dati sve od sebe. Naš adut je odbrana, ako je odigramo dobro, taj osjećaj ćemo prenijeti i u napad. Analizirale smo Larvik, moramo da ga poštujemo. Kristina Laslo je ove sezone spremna za malo veću ulogu, što je pokazala protiv Odenzea, kada je „krala” minutaži Mileni Raičević i Đurđini Jauković.

- Cilj nam je da prenesemo ono što radimo na treningu i da damo maksimum. Ovo nam je prva od dvije vezane utakmice u gostima i ne očekujemo da će nam biti lako. Moramo da odigramo punom snagom - naglasila je mlada Rumunka, koja je zadovoljna svojim, ali i izdanjima ekipe u posljednje vrijeme.

- Rastem iz dana u dan, zato i došla ovdje. Sviđa mi se kako treniramo, kako pokazujemo emocije na terenu i kako igramo.

Bonus video: