Ćorić heroj Zadra -Francuska i Hrvatska u finalu Dejvis kupa

Francuska će biti domaćin Hrvatskoj u finalu od 23. do 25. novembra
59 pregleda 3 komentar(a)
Borna Ćorić, Foto: Reuters
Borna Ćorić, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2018. 17:15h

U finalu Dejvis kupa igraće Francuska i Hrvatska! Branilac trofeja, Francuska sa lakoćom je dobila oslabljenu Španiju u prvom polufinalu (Rafa Nadal nije igrao zbog povrede), i nakon 3:0, dozvolili su Špancima častan poraz u dva meča koja ništa nijesu odlučivala.

Za razliku od tog, polufinale u Zadru je bilo nevjerovatno dramatično, a junak "vatrenih" je Borna Ćorić koji je u maratonu od preko četiri sata igre sa Frensisom Tafoom (6:7, 6:1, 6:7, 6:1, 6:3), uspio da donese Hrvatskoj treći poen.

Borna je dva puta bio u zaostatku, pošto je izgubio prvi set u taj-breku a nakon sjajne igre u drugom setu i vođstva od čak 5:1 u trećem, dozvolio je Amerikancu da se vrati i u taj breku povede sa 2:1. Ipak, Ćorić je potom odigrao dva sjajna seta.

Prethodnbo je danas Marin Čilčić neočekivano izgubio od Sema Kverija sa 3:1, iako je dobio prvi set a u drugom je imao čak pet vezanih set lopti!

Kveri je uspio da ipak osvoji set a Čilića je to upotpunosti izbacilo iz ritma pa je Amerikanac slavio (6:7, 7:6, 6:3, 6:4).

Hrvati su pobjedama Čilića i Ćorića prvog dana vodili sa 2:0, ali su Amerikanci Majk Brajan i Rajan Harison dobili dubl u pet setova protiv Mate Pavića i Ivana Dodiga, a Kveri je izjednačio rezultat... Ćorić jem ipak imao jače nerve i više klase od Tiafoa.

Hrvatska je tako došla u drugo finale, nakon titule iz 2005. godine. I tada su do finala došli pobjedom nad Amerikancima, u Los Anđelesu sa 3:2.

Bonus video: