Crnogorske sudije dijele pravdu širom Evrope

Pet sudijskih parova i dva delegata ove sedmice na rukometnim terenima širom Evrope
420 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović, Foto: Privatna arhiva
Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.11.2018. 21:56h

Iz Crne Gore su se ove sezone samo dva rukometna kluba prijavila za evropska takmičenja - uz stalnog učesnika Lige šampiona Budućnost, van zemlje je odlučilo da igra i bjelopoljsko Jedinstvo, koje je ispalo na startu Čelendž kupa sa dva ubjedljiva poraza od Kauno Azuolasa u Litvaniji.

Kad već klubovi, čast izuzetku, nisu dio Evrope, bar sudije jesu. Miloš Ražnatović i Ivan Pavićević su već godinama među najboljim evropskim arbitrima, dijeliće pravdu na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj, a za to takmičenje će se zagrijavati u srijedu (20.45) u derbiju Lige šampiona Monpelje - Rajn-Nekar Leven, čiji dres nosi Vladan Lipovina.

Miljan Vešović i Novica Mitrović će u nedjelju suditi revanš 3. runde kvalifikacija za EHF kup između rukometašica španskog Atletiko Guardesa i ruskog Kubanja. Neće im biti lako, jer je tim iz Krasnodara izgubio prvi meč sa 27:26, a na njegov klupi sjedi ekscentrični Jevgenij Trefilov.

Anđelina Kažanegra i Jelena Mitrović će istog dana suditi u istom takmičenju u Rumuniji, u duelu Magure Ćisnadije i Zvezde iz Zvenigoroda. Ruskinje su prvi meč dobile 29:24, iako je Jasna Boljević (eks Tošković) dala 11 golova za gošće.

Bogdan Kaluđerović i Ivan Vujačić će u Peći suditi dvomeč 3. kola Čelendž kupa za rukometašice između Istogu (tj. Istoka) i italijanskog Kasano Manjaga. Za domaće igra Suzana Ujkić, rođena sestra rukometašice Budućnosti Dijane Ujkić i odnedavno reprezentativka Kosova.

Najmlađi Crnogorci sa EHF značkom, Marko Vujisić i Stefan Ivanović, u subotu će voditi revanš utakmicu 3. kola Čelendž kupa između rukometašica izraelskog Makabija iz Rišon Leciona i Polatlija. U prvom meču je bilo 26:24 za Turkinje, čiji dres nosi nekadašnja rukometašica Budunosti, Hrvatica Lidija Horvat.

Nebojša Vujisić će u četvrtak biti delegat na utakmici grupne faze Lige šampiona između švajcarskog Vaker Tuna i poljske Visle Plok, dok je Radoš Rakočević nominovan za subotnju utakmicu 3. runde Čelendž kupa - bosanski derbi između Vogošće i Borca.

Bonus video: