Đina Jauković u formi: Nikšićka bombarderka opet rešeta

"Daću sve od sebe da imam kontinuitet utakmica kao u Odenzeu. Nisam bila zadovoljna kako sam igrala protiv Larvika, a ni protiv Meca nisam blistala. Znam da ovo nije moj maksimum i gdje sam griješila", rekla je Jauković
143 pregleda 0 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Boris Pejović
Đurđina Jauković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.11.2018. 14:04h

Putovanja na sjever Evrope odavno su postala rutina za rukometašice Budućnosti, koje svake godinu skoknu do Danske ili Norveške.

Ove sezone su igrale u obje zemlje, ali je raspoloženje nakon dva meča bilo potpuno različito - prije mjesec su se iz Larvika vratile razočarane i ljute na sebe, a juče su iz Odenzea stigle nasmijane, jer su pobjedom nad najboljom danskom ekipom obezbijedile plasman u glavnu fazu, u koju će prenijeti šest bodova.

- Sigurno je da nas je poraz od Larvika opametio. Poslije te utakmice smo oba meča protiv Meca i ovaj sa Odenzeom igrale bolje. Odbrana po kojoj smo prepoznatljive nije bila na nivou kakav bi trebalo u prva dva kola, ali je na dva susreta sa Mecom bila na vrhunskom nivou, baš kao i u Danskoj. I kada bismo napravile neki kiks, Darli i Marina bi to zatvorile - naglašava Đurđina Jauković.

Nikšićka bombarderka je osam puta tresla mrežu Altee Rajnhart i Tes Vester i pokazala da hvata pravi ritam.

- Podižemo formu, raduje što smo u tri izuzetno teška meča odigrale dobro. Kada je Odenze poveo tri gola razlike, nismo pale. Podigle smo se, brzo stigle domaće i zasluženo pobijedile - istakla je Jaukovićeva, koja je prokomentarisala i svoja izdanja.

- Daću sve od sebe da imam kontinuitet utakmica kao u Odenzeu. Nisam bila zadovoljna kako sam igrala protiv Larvika, a ni protiv Meca nisam blistala. Znam da ovo nije moj maksimum i gdje sam griješila. Dosta stvari sam popravila, nadam se da ću igrati kako mogu i na Evropskom prvenstvu i u nastavku Lige šampiona.

Na utakmici u trećem po veličini danskom gradu je bilo problema u odbrani u prvom poluvremenu, jer je pivotkinja Katrine Hajndal izborila pet sedmeraca i dala dva gola.

- Više je to bio problem što smo htjele da zaustavimo Mete Tranborg, koja ju je proigrala tri puta zaredom. Nismo htjele da Tranborg šutne sa devet metara, jer nam je u Podgorici dala tri uzastopna gola iz tranzicije, zbog čega smo brzopleto izlazile na nju. U drugom poluvremenu nije bilo te saradnje, što je dokaz koliko možemo kad ispoštujemo dogovor - naglasila je 21-godišnja Nikšićanka.

Budućnost će u glavnoj fazi igrati sa Rostovom, Brestom i Kopenhagenom. S obzirom na to da prenosi šest bodova, mjesto u četvrtfinalu gotovo sigurno neće izmaći, ali je cilj da se ode stepenicu više.

- Ako i dalje budemo igrale ovakvu odbranu, možemo da se borimo sa svima. Kad smo sa onako mladim timom prošle sezone stigle do četvrtfinala, sad možemo stepenicu više, ali ne bi trebalo sad da razmišljamo o tome. Idemo korak po korak - zaključila je Jaukovićeva.

Možemo daleko u Francuskoj, sada bolje znamo selektora

„Plave” će u subotu odigrati rezultatski nebitan meč sa Larvikom u „Morači”, a već u ponedjeljak 11 igračica Budućnosti počinje pripreme sa Crnom Gorom za nastup na Evropskom prvenstvu. „Lavice” se nadaju da mogu daleko da doguraju.

- Dosta nam znači što nas je 11 u Budućnosti, a dobro je i što selektor Per Johanson forsira odbranu kao našu. Igračice koje su u inostranstvu su bile u Budućnosti, tako da im neće biti teško da se uklope. I dvije utakmice sa Švedskom će nam značiti da se još bolje uigramo - naglasila je Đurđina Jauković.

Crna Gora je na Svjetskom prvenstvu u četvrtfinalu izgubila od kasnijeg prvaka Francuske, a sada želi da u zemlji planetarnog šampiona napravi korak više.

- Imamo stvarno kvalitetan tim, vrhunske igračice i sjajnu energiju u timu. Ubijeđena sam da ćemo izgarati na svakom meču, a primarni cilj nam je da prođemo grupu i što više bodova prenesemo. Možemo dalje nego u Njemačkoj, jer nam se tada Johanson kasno priključio i imali smo kratak period da se upoznamo. U međuvremenu smo dosta naučile o njegovom sistemu i uvježbale sitnice koje je mijenjao - istakla je Jaukovićeva.

Bonus video: