Đoković nadigrao Čilića, pobjeda u Londonu donijela bi mu 1.500 bodova

Đoković je i u meču bez rezultatskog značaja pokazao da je kvalitetniji igrač od Čilića
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2018. 22:07h

Novak Đoković je bez izgubljenog seta slavio u grupi Gustavo Kuerten u finalu ATP sezone u Londonu. On je u meču bez rezultatskog značaja sa 2:0 (7:6, 6:2) dobio Hrvata Marina Čilića.

Đoković je igrao bolje, ali je u prvom setu imao samo jednu neiskorišćenu brejk šansu u šestom gemu. U taj-breku su oba rivala držala servis, pa je Čilić prvi došao do set lopte. Đoković je hrabro odigrao na drugi servis, izjednačio i potom je natjerao rivala na grešku za 9:7 u razigravanju.

Već u prvom gemu drugog seta Đoković nije iskoristio tri brejk lopte, dvije vezane, ali je potom podigao nivo igre i rutinski dobio Čilića. Srpski teniser pokazao je da razlog njegovog uspjeha nije samo poslovična psihološka stabilnost, već i najveća klasa, pošto je i Čilić bio u prilici da odigra rasterećen značaja meča i na izuzetno brzoj podlozi koja bi njemu trebalo da više odgovara nije stvorio priliku da ugrozi servis Đokovića.

Večerašnjom pobjedom Đoković je jedini od četvorice polufinalista zadržao šanse da osvajanjem finala Mastersa u Londonu osvoji maksimalnih 1.500 bodova.

On sjutra od 21 sat igra polufinale sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, drugoplasiranim igračem u grupi Lejton Hjuit, dok se u prvom polufinalu od 15 sati sastaju pobjednik grupe Lejton Hjuit, Švajcarac Rodžer Federer i Njemac Aleksandar Zverev, drugoplasirani iz grupe Guge Kuertena.

Turnir u Lopndonu igra se za osam miliona dolara nagradnog fonda.

Bonus video: