Đoković u novoj potjeri za Federerom

Prvi reket svijeta, Srbin Đoković sjutra u 20 sati sastaje se sa Amerikancem Džonom Iznerom
0 komentar(a)
đoković federer, Foto: Reuters
đoković federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2018. 10:50h

Da li će najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojiti šestu titulu na finalima mastersa, i izjednačiti se sa rekorderom, Rodžerom Federerom, ili će neki od ostalih šest najuspješnijih tenisera sezone uspjeti da favoritima u grupama “Lejton Hjuit” i “Gustavo Kuerten” pomrsi račune, znaće se nakon završnog mastersa u Londonu, koji se održava od danas do nedjelje 18. novembra.

Danas, prvog dana na programu su mečevi u grupi “Lejton Hjuit”. Turnir u Londonu otvara meč između JužnoafrikancaKevina Andersona i Austrijanca Dominika Tima. Od 20 sati sastaju se rekorder po broju titula na finalima mastersa, Švajcarac Federer i Japanac Kei Nišikori.

U ponedjeljak 12. novembra startuje grupa “Gustavo Kuerten”, prvim duelom u terminu od 14 sati, u kojem igraju Njemac Aleksandar Zverev i Hrvat Marin Čilić.

Prvi reket svijeta, Srbin Đoković sjutra u 20 sati sastaje se sa Amerikancem Džonom Iznerom.

Finale ATP šampionata igra se za nagradni fond od osam miliona dolara.

- Finale mastersa je toliko veliki turnir da je njegovo osvajanje poseban događaj, neuporedivo veći od podataka da bi to bila moja 100. titula u karijeri. Naravno da se nadam da ću do 100. trofeja doći baš ovdje, u prekrasnoj dvorani, gdje su sva mjesta na tribinama stalno popunjena a rivali sjajni i mečevi su za nezaborav. Obožavam to učešće na finalima mastersa, još od svoje prve kvalifiakcije u Šangaju 2002. godine - naglasio je Federer.

Upravo zbog svega rečenog od strane ikone tenisa je i debitant na završnom ATP turniru, 33-godišnji kolos iz Amerike najviše i oduševljen sa svim u vezi ATP šampionata.

- Na ceremoniju otvaranja u Vestminter stigli smo metroom, i tih 15 minuta i sedam stanica vožnje neću nikada zaboraviti. To je neviđeno iskustvo, a putnici su bili oduševljeni, naročito zbog prisustva Rodžera i Novaka. I za njih je to bio poseban događaj - objavio je Izner.

Bonus video: